Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.12.2021 Telecí 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)

12. 12. 2021
Nevíme, ale dost možná byl dnešní zápas s Telecím posledním utkáním roku 2021. A to důležitější, jednalo se o 500. ligové utkání HCS!!!!!
Do zápasu jsme šli v roli "papírového" favorita. Ale sami moc dobře víme, kde je realita, a že na tyto předpoklady se v našem případě vsázet nemá.
Utkání začalo holomajznou, nehokejem a vůbec nehokejovou podívanou. Odskakující kotouče, zbrklost, nepřesnost, nedůraz a já nevím co všechno negativního by se dalo vyčíst. Namísto zakousnutí se do soupeře a sázení branek jsme se dívali, kterak soupeř využívá naše zaváhání a branky sype jak kouzelník esa z rukávu. Stalo se tak, že jsme velmi rychle prohrávali 0-2. Ačkoliv jsme soupeře častovali četnými pokusy, nic do branky ne a ne spadnout. V samém závěru jsme se však díky Matějdově pohledné hokejové akci dočkali snížení z rukou Rádi Černého.
Ve druhé třetině soupeř opět odskočil na rozdíl 2 branek a vše se zdálo ztraceno. Nelepilo to a ze závarů jsme měli sice hezký počet střel, ale žádnou branku. Soupeř nám taky pěkně zatopil, ale Dejv v kase se činil. Zase jsme čekali na samotný závěr třetiny abychom se branky dočkali. O tu se postaral Filous Morávek, znechucen naší hrou si vzal hlavní slovo a kotouč a po nádherném sóle dokličkoval až do kasy, 2-3.
Tak nějak stále o krok pozadu, i když jsme měli pocit, že více ze hry máme my. Vnitřní sílu, jinak to nemohu nazvat, jsme ukázali ve třetí části. Stále více ze hry a v obležení soupeřovi branky nevzdáváme. Naše neutuchající úsilí nakonec přeci jen přetlačujeme v kýženou vyrovnávací branku. Branku si sice nakonec musel dát soupeř sám, ale po našem soustavném nátlaku. Po vyrovnávací brance padl na naši hru takový klid, že i naše rozehrávka zvolnila a dovolila soupeři opět zaútočit. Jenže my jsme byli v laufu a soupeři krom té jedné špatné rozehrávce nic nedarovali. Vítěznou branku dal Matějda, který využil zmatku způsobeným Fífovou dorážkou Kubovi střely. Tečku pak dal celému utkání Bajza po spolupráci se Zbyňou.
Velmi, velmi upracované vítězství máme za sebou. Utkání dozajista nepohledné, ale k čertu s tím. Hlavní jsou body a ty opět máme všechny!