Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.3.2022 BRONZ Pstruzi Otradov 6:4 (1:0, 3:1, 2:3)

12. 3. 2022
Utkání o bronz, zápas útěchy, dvou poražených semifinalistů. Motivace se hledá trochu déle. Krom pocitu vítězného zakončení sezóny jsme měli ještě jednu věc, kterou jsme chtěli zlomit, vlastně dvě. Ta aktuální, že v letošní sezoně jsme Otradov neporazili ani jednou a to jako jediného našeho soupeře. Ta druhá a možná dosti zásadnější, že se nám ještě nikdy nepodařilo utkání o bronz vyhrát. Třetí jsme skončili jen v sezoně 2010/2011 kdy jsme brali bronz kontumačně. Takže my jsme měli o motivaci postaráno.
Do zápasu jsme vlétli a soupeře přebruslovali. Do vínku jsme dostali hned z kraje zápasu dvojnásobnou přesilovku, která nám než gólově pomohla dostat se do potřebného provozního tempa. Několikrát se nám podařilo Berdu ohrozit. Ale branka prozatím zůstala zavřená. Otradov po oslabení sice pookřál, my jsme však drželi opratě zápasu přeci jen pevněji. Bušili jsme na vrata tak dlouho, až nám Berda otevřel. Filous vyslal Bajzu do úniku, místo ideálního pasu na volného Fífu volil Bajza sobecky schovanou střelu, kterou Míra zjevně podcenil. Vedení nás jen více utvrdilo ve správnosti našeho počínání.
Druhou třetinu odpálil Miki ve velkém stylu. Krásnou ránou nad lapačku korunoval náš rostoucí tlak. Ihned z buly se rozjel opět na Berdu nikým nepozorován a za necelých 5 vteřin navýšil už na 3-0. Když se chvíli nato trefil i Kuba, tak to se soupeřem vypadalo na hadr a nikdy by si netipoval na drama. Pomalu se začínalo řešit předávání medailí a už jsme se viděli pomalu s odměnou na krku někde na pivku. Možná by to tak vypadalo v sezóně, ale v play off se hraje do bzučáku. Do konce třetiny Otradov snížil a pootevřel vrátka, kterými stále častěji nakukoval.
Následovala úprava ledu, která jak to tak bývá vše zpomalí a zbrzdí. Nejinak to bylo i v našem případě. Pohodlné vedení 4-1 a poslední dvacetiminutovka. Říkáme si, tohle se musí udržet! Otradov ale začal kousat až se prosadil. Zachováváme paniku stále někde v rohu střídačky a dál se soustředíme na hru, jenže z vášnivého napadání propadáme vzadu a při brejku se Otradov dostává na dostřel jedné branky. Drama je tu. A aby toho nebylo málo, ke slovu se přihlásili emoce. Při signalizovaném faulu na Jířu se soupeř dle Mikiho mínění dopustil ještě dalšího příkoří na našem rychlonohém štírkovi a tak se jal mstít. Zabiják s mírumilovným jménem se do toho pustil velkolepě a postupně strhnul celou střídačku soupeře i té naši. Sudí však udrželi rozdováděné a rozvášněné dravce doslova mezi mantinely a utkání ukočírovali, za což jim patří potlesk 
  <div class=