Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.1.2022 Štěpánov 12:2 (4:0, 4:0, 4:2)

17. 1. 2022
Původně jsem po zápase zamýšlel hezky popsat naše vystoupení proti Štěpánovu, jenže při zapisování dat ze zápasu jsem narazil na zajímavý údaj hodný ke zveřejnění a to z toho důvodu, že by se na něj lehce mohlo zapomenout a přišli bychom o hezký důvod k oslavě.
10.10.2010 se poprvé v dresu HCS objevil kanonýr Kuba Málek, bylo to v utkání s Novými Hrady, které jsem tehdá vyhráli 6:3. Proč to uvádím? Před zápasem náhodně padl dotaz ze strany klubového právníka, jak dlouho funguje lajna Kuba - Fífa - Machy a kdy se vůbec poprvé ti 3 sešli v klubu. Rychlá lustrace klubového almanachu prezident dohledal tento údaj a doplnil, že ho ani ve snu nenapadlo, jak důležitý počin v dějinách klubu HCS to je.
V samotném zápase se pak událi věci, které ovlivnili tento článek. V první třetině jsme rychle rozhodli o utkání. Kuba zaznamenává asistenci na Machyho gól, v pořadí náš 3. v utkání, ve druhé třetině pak další asistencí opět Machymu nahrává na jeho druhou branku a celkově naši 5. V celkovém součtu bodů za HCS se tak dostává na metu 599 bodů! Ještě na konci třetiny útočí na svoji první branku v utkání, jenže střela Ondry Slavíka se od modré otře o hůl domácích a do kasy zapadá bez Kubova přičinění, smůla. Tu si však vynaharzuje ihned po buly, v brejku s Machym si párkrát prohodí puk a pak jej uklidí do branky. Nikdo z nás v tu chvíli netuší jaký milník se Kubovi povedl, v pouhých 237 zápasech za HCS získává svůj 600. bod. No a aby těch milníků nebylo málo, v bodování skutečské ligy se dostává na metu 399 bodů.
Do třetí části hry vstupujeme s vedením 8-0, je pravdou že padlo mnoho branek a hezkých branek a mnoho pohledných akcí, ale posviťme si sobecky opět na Kubu. Zápas dávno rozhodnut, basu za 10. branku dluží Fífa, který zrovna za stavu 10:1 sleduje hru 4 na 4 v průhledném boxu naproti střídačkám. Nejprve branku dostáváme, záhy jednu dáváme. Každý hráč na trestné tajně doufá, že jak naskočí a pofrčí na bránu a odčiní svůj trest, určitě si to říkal i Fífa. Vrátka otevřena, skáče na led zrovna do nepřehledné situace kdy se protivník pokouší s kotoučem vymyslet smrtící výpad na naši branku. Odebírá kotouč, zaboří hlavu do ledu a jede, jede, jede až ke kase, na střelu nemá sílu a to zkouší letmým pohledem kde má nějakého stejnooděnce, vidí Kubu jak sjíždí od modré, posouvá přihrávku mezi holí a bruslemi bránícího hráče, Kuba z první bombí po ledě mezi nohy, jednak tedy 12:2, jednak bod číslo 601 a jednak bod číslo 400 jen v samotné nerelize ve Skutči.
Kubo, my všichni jsme rádi, že jsme u toho na ledě byli a ještě radějc budeme úplně všichni u toho jak to po sezóně spolu s jinými úspěchy oslavíme!
Tímto se omlouvám všem střelcům, na které jsem dnes zapomněl, jako třeba na 2 parádní Machyho branky, stejně tak dvě branky Toma Vařečky plus jeho excelentní pas na 10. Fífův gól, hattrick Mikiho, či Jiříkovu koupačku brankáře Štěpánova.