Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.11.2021 Hostovice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

21. 11. 2021
HC Radioaktivita Hostovice, mančaft, který již pěknou řádku let budí ve skutečské lize patřičný respekt. Jejich výkony mají téměř výhradně stoupající tendenci. Za léta vzájemných bojů vystříbřila mezi námi jistá rivalita a naše souboje byly vždy ozdobou zápasů soutěže ve Skutči.
K dnešnímu utkání jsme tak přistoupili velmi zodpovědně, aby také ne, bilance z posledních 10 vzájemných utkání 2 vítězství (17.10.2015 4:2 a 19.1.2020 rovněž 4:2) a 8 porážek. Hostovice nás zkrátka válcují, kdy si vzpomenou a my jsme se chtěli odrazit po vydařeném vítězství nad Štěpánovem.
Jak se říká, štěstí přeje připraveným a nám opravdu přálo, soupeř se sešel nezvykle jen v 10 a bez největších opor. My jsme postrádali také některé klíčové borce, ale i tak jsme se sešli ve velmi slušné sestavě. Úkol zněl tedy jasně, rozjezdit a utahat soupeře. Je pravdou, že známe dynamičtější a rychlejší zápasy s Radioaktivitou, tento rozhodně nebyl z jedním z nich. I tak jsme měli mírnější převahu, střelecky však nevyjádřenou. Na rozjezd nám byla dána možnost přesilové hry, kterou jsme tak nějak promrhali a do slušného tempa jsme se dostali až v samém závěru. To se nakonec ukázalo jako velice prospěšné, neboť prakticky vzápětí přišla přesilovka druhá, která měla rychlý spád a sladkou tečku. Vše začalo vítězným buly a výměnou na modré, následně precizní Makův pas na šikovně situaovaného Machyho a přesná trefa z první po ledě do prázdné klece. Následovala obvyklá pasáž, kdy jsme vypli a nastavili úsporný režim. Díky Dejvovi v brance se na skóre do konce třetiny nic nezměnilo.
Druhá část hry byla taková klasika nahoru a dolu, chvilku my, chvilku soupeř, ale vesměs se nejednalo o žádný velký závar ani na jedné straně. Na ledě se trochu přiostřilo a my dostali možnost poznat pohled na naši hru z druhé zasklené strany. Tam jsme strávili polovinu třetiny. Naštěstí pro nás se Hostovičtí v přesilovkách nepředvedli. Hra tak plynula do její závěrečné fáze.
Nejprv jsme odskočili na dvoubrankový rozdíl. Branka se zrodila z bleskové protiakce dua Machy - Kuba, dvojice si vyměnila několikrát puk a poté naservíroval Kuba Machymu luxusní dobrotu před prázdnou branku. Branka nás uklidnila a na hole nám dala patřičný klid. Přišli i další šance, ale bez využití. Na druhé straně se schylovalo k závěrečnému náporu Hostovic a snaze udělat něco s výsledkem. Opět se vylučovalo, ale současně na obou stranách po několika závarech před Dejvem, kdy bylo zapotřebí prostor nekompromisně čistit. O druhou nulu v řadě přišel Dejv minutu a osm sekund před koncem, dal tak přičuchnout soupeři, ale samotný závěr jsme zdatně monitorovali a kontrolovali. Myslím, že zaslouženě jsme si dokráčeli pro cenné vítězství! Příští týden nás čekají Žolíci ze Skutče. Tak doufejme, že naši "šňůru" natáhneme zase o kousek dál.