Jdi na obsah Jdi na menu
 


23.1.2022 Radioaktivita Hostovice 2:1sn (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

24. 1. 2022
Bitva o play off! Karty před utkáním s Hostovicemi byly rozmíchány řádně. Na 4 postupová místa se tlačí 5 mančaftů. Nás čekalo předposlední utkání základní části s Radioaktivitou, těžký los na závěr (poslední utkání hrajeme s Otradovem).
V případě vítězství bychom si už play off nejspíše zajistili i s ohledem na fakt, že našeho soupeře jsme v prvním kole porazili těsně 2:1.
K zápasu nastupujeme v plné síle s Jirkou v brance, takže o motivaci nemusí být ani řeči. Zápas začal v pekelně ostrém tempu, jak jinak občas pindáme, že je to dlouhé a jsme studení, tak to dnes rozhodně neplatilo. Utkání mělo správný říz a hokejíček to musel být pro hrstku příchozích opravdu pokoukatelný. V první třetině jdeme do vedení, nastřelený kotouč za brankou vybojuje Machy a předsune Kubovi, který vymíchá gólmana do polohy ze které už nemohl kotouč zachytit. Vedení je to těsné a proti takovému soupeři obzvláště cenné! Gólmana překonává bombou z kruhů i Ráďa, jeho projektil však zastavuje k naší smůle tyčka a následně pohotový brankář, který puk zachytí dřív než se stihne odrazit zpět za záda.
Ve druhé třetině pokračuje utkání ve stejném tempu, hra je víceméně vyrovnaná, i když jsou ohlasy ze strany našeho povzbuzovače s holemi vedle střídačky, že jsme lepší. Na to nedbáme a hrajeme dále otevřenou hru. Stejně tak i soupeř, šance jsou na obou stranách, nakonec se však po skrumáži raduje soupeř z vyrovnání.
Třetí třetina je o všem, buď anebo. Nám ke klidu asi stačí i bod, ale spoléhejte se na nějakou postupovou matematiku a na plichtu se v hokeji hrát prostě nedá. S narůstajícím časem roste i napětí, které logicky vyústí v drobnou šarvátku. Na závěr zápasu tak improvizujeme v sestavě jak se dá. Soupeř si bere oddechový čas a chystá se na závěrečný tlak. Ten se naštěstí nedostavuje a tak utkání končí 1:1 v základní hrací době.
Poprvé od zavedení bodového se dostáváme do situace, kterou známe jen z play off, tedy k samostatným nájezdům. Poslední nájezdy, které jsme absolvovali jsou již řádně vousaté, finále 2015 právě s Hostovicemi a zlatý nájezd Kosti. Jako první se rozjel Mak, který zkušeně lehce zamíchal a pak vypálil nad vyrážečku, 1-0 a protože veškeré ostatní pokusy skončili pod kontrolou maskovaných mužů, bylo o bude extra rozhodnuto. Hostovice porážíme i podruhé v sezóně a jistíme si postupové místo do play off. Za týden nás v posledním klání čeká Otradov!