Jdi na obsah Jdi na menu
 


28.11.2021 Jokerit Skuteč 10:3 (6:0, 3:1, 1:2)

28. 11. 2021
Utkáním s Jokeritem jsme dnes zakončili první polovinu základní části. Do utkání jsme šli optimisticky naladěni po vydařeném utkání s Hostovicemi avšak bez tréninku, který se stal nedílnou součástí aktuální sezóny.
Opět jsme postavili 3 útoky a 2 obrany, jak je tomu u nás dobrým zvykem. Premiérový start v letošní sezóně si mohl odškrtnout Ondra Slavík, který společně s kapitánem a Ráďou táhnou káru HCS od prvopočátků.
Jokerit se zdál být před utkáním dobře nabuzen a připraven, na led jsme se trousili v době, kdy rozhodčí ukončil přípravnou fázi před utkáním a tak nerozehřátí a nerozcvičení zahajujeme utkání. Začalo se pěkně z ostra, žádné lenošení. Tempo hry mělo spád, soupeř se vrhnul hned do třetiny a solidně začal stahovat smyčku. Nám se však podařilo pro nás něco naprosto nevídaného, tlaku soupeře jsme moc nedbali a vyráželi ven z protiútoků, které končili většinou brankou! Na konci první třetiny svítilo na tabuli skóre 6:0 a to jsme vážně nečekali, hlavně průběh hry tomu zas až tolik neodpovídal, ale o tom ta hra je.
V další fázi hry soupeř začal postupně odpadat, ubylo zámků v pásmu a přibylo nepřesností, tedy na obou stranách. Nám uvolněná hra svědčila, stále se objevovali protiútoky, které končili tak jako v první třetině a soupeř už nebyl zdaleka tak nebezpečný. V podstatě by se dalo říci, že jsme převzali otěže zápasu a kočírovali naše ne tolik splašené 14 spřeží do vítězného konce.
Branek jsme nakonec nasázeli 10 a to na vítězství stačilo. Bodově se tak dotahujeme na postupové pozice a do druhé půlky základní části máme motivaci jako hrom!