Jdi na obsah Jdi na menu
 


30.1.2022 Pstruzi Otradov 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

30. 1. 2022
Základní část zakončena. Ne tak jak bychom si představovali, ale lepší padnout teď než pak v play off!
Otradov nás v prvním utkání přehrál 6:2 a my jsme chtěli porážku vrátit a mít tak minimálně vyrovnanou bilanci po základní části se všemi soupeři. Samotný začátek zápasu, na který jsme měli nachystané celé dvě pětky, rozhodila čerstvá informace, že snajpr Kuba Málků má jednozápasový dištanc za 2+10 ze zápasu s Hostovicemi. Sice nebylo vyhlášeno oficiálně, ale při hlasité poradě před brankou před zápasem bylo rozhodnuto, že lepší si trest odstát teď než v klíčovém duelu sezóny. . . Takže na Otradov jdeme v 9!
Tři beci Mak, Matějda a Štěpa a Kubovo místo vedle Fífy a Machyho vyplnil Tom. Druhá útočná skvadra ve složení Miki - Dan - Jirka. V bráně vše jistil Csardász.
Utkání začalo pěkně z ostra. Tempo doslova vražedné a hokejíček jako víno. Jenže v bráně soupeř byl Berda a na něm jsme si lámali zuby celý zápas. Otradov šel po jednom z mnoha brejků do vedení. My jsme měli možná lehce více ze hry, ale to nám bylo platné jak mrtvému zimník.
Druhá třetina stejná jako ta první, jenže s tím rozdílem, že Otradov tam dva kousky přidal, nejprve sražený kotouč za brankou putoval místo do rohu díky mrštnému soupeři zpět před bránu kde jej nehlídaný Pstruh zasunul pod Csardásze. Hřebíček do rakce zatloukl pár minut nato tentýž kousek, když se opravdu parádní ranou z kruhů postaral o 3 brankové vedení. Pocity, které se v nás mísili se slovy těžko popíšou. Jiskru naděje vykřesal Fífa za Berdovou brankou, vybojovaný kotouč poslal Tomášovi před kasu a ten propasíroval puk až za brankovou čáru.
Naděje a dobrý pocit ze hry nás hnali do poslední 17minutovky. Zápas doslova gradoval, tvrdá fyzická rychlá hra plná zvratů. Optickou převahu jsme snad i trochu měli, jenže všechno končilo v náručí brankáře, který s námi okusil náš poslední titul.
Pstruzi nám dnes dali slušnou lekci z produktivity, 4 kousek přišel z čistého nebe. Bohužel ve chvíli kdy jsem tlak stupňovali v končící přesilovce. Opět brejk . . . Na branku jsme zareagovali bombou ala Jirka Pražan, dělo po ledě bylo nechytatelné! Jenže to bylo od nás vše, obraz našeho zmaru vykreslil poslední fík utkání, z buly před naší brankou. Rozehrané buly pod brusle rozhodčího a mrštný Jirka Šulc, který si z nás udělal kužely a zavěsil.
Máme bohužel hotovo, Machyho kouzlo které nám přineslo sérii 9 vítězství v řadě je pryč. Utkání bylo rychlé, tvrdé, ale slušné! Hraje se na branky a těch dal Otradov 5 a my jen 2. Cíl je však splněn, máme play off a tam se začíná opět od nuly!
Ještě drobná zajímavost, která se určitě bude hodit na rozlučku, dnes Machy zaznamenal 200 zápas za HCS a Mak 100 zápas ve Skutči!