Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.1.2022 Jokerit Skuteč 6:2 (2:0, 1:2, 3:0)

9. 1. 2022
Započali jsme brankový a bodový účet dalšího kalendářního roku. V honu za play off jsme včera vyzvali Jokerit. První duel dopadl vítězně pro naše barvy a jelikož se nám podařilo pár zápasů vyhrát, šli jsme do utkání dobře naladění s nadějí, že by mohli být body.
Úvod zápasu byl jak už to tak bývá vlažnější. Žádné velké šance, ale kupodivu jsme šli do vedení. Takovou nenápadnou schovanou střelou těsně nad beton rozvlnil síť Fífa. Aby toho štěstí nebylo málo, v dalším střídání si opět Fífa sjel na střed kam mířila Filousova přihrávka od brankové čáry. V samostatném úniku procedil puk skrz betony až do branky. První třetina tak vyzněla lépe pro nás.
Druhou třetinu jsme rozjeli a střelecky navázali na tu první. Kuba Málků zakombinoval s Machym a Tomem a vykoupal brankáře Jokeritu jak je jeho dobrým zvykem. Jenže se vstřelenou brankou přišel i útlum. Jokerit nás párkrát sevřel a zatlačil v pásmu. Tomu jsme vždy odolali, jenže pak přišla branka z nenápadné akce a pak hned druhá. Rázem jsme byli nohama na zemi a začali znova hrát. Bravurně jsme sehráli oslabení, kdy jsme soupeře nepustili ke kotouči. Nakopnutí přibrzdil až klakson k druhé přestávce.
Poslendí sedmnáctiminutovku jsme načali parádním hokejem včetně toliko potřebného koření - branek. Naši čtvrtou branku dosáhl ve spolupráci s Kubou Tomáš Vařečka, který si odskočil z role obránce a bravurně zakončil akci 2-1. Pátou výstavní trefu si připravil Dáda. Soudě dle jejího zahájení měl už asi předem vše promyšleno, při jednom z ojedinělých útoků Jokeritu se nevrátil s ostatními, ale počkal pěkně na středu a klepal o pas už ve chvíli kdy měl kotouč na holi Jířa, ten sice nemohl napřímo tak mu touš poslal přes Mikiho. Dáda dostal puk přesně jak si vše chystal, brankáře v sólovém nájezdu blafákem oblafnul a my šli do kolen 
  <div class=