Jdi na obsah Jdi na menu
 


10.1.2023 Sokol Telecí 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)

13. 1. 2023
Rok 2023 jsme zahájili nejprve kamarádsky a v neděli večer také soutěžně. V dalším utkání základní části jsme narazili podruhé na Sokol Telecí. V prvním zápase se jednalo o jednoznačnou demolici v podání Pošvi.
Při pohledu na tabulku jsme tak trochu doufali, že to zase půjde samo. Jenže to byla jedna velká trápená a patlaná. Místo toho abychom na soupeře vlétli jsme se plácali a trápili ve vlastní rozehrávce a střelbu branek chtěli provádět akcemi až do kasy. Jenže soupeř byl houževnatý a před brankou vše bránil. Takže do finální fáze jsme se nemohli dostat.
První branku jsme tak zaznamenali až v polovině první třetiny. To když Fífa ve sprintu na trojnožce dojel až před kasu, kde dostal od Klímiče naservírováno na stříbrném podnose. Trochu nás nakopla, ale soupeře taky. Kuriózní vyrovnávací branka, kdy vyražený puk vysoko přeloboval Dejva a zapadl těsně za čáru nás paralyzoval a my se snažili dostat do druhé kasy.
Do opětovného vedení jsme se dostali až ve druhé třetině, naštěstí hned z kraje, pro náš klid. Zmatku vzniklého Klímičovou přítomností využil v brankovišti Vářa, který bekhendem nedal gólmanovi šanci. Začali jsme být opět aktivní a jezdili do pásma častěji než by si soupeř přál. Pojistku vedení a později jak se ukázalo vítězný gól si připsal Miki po samostatném úniku a elegantním zakončení.
Mikuláš se rozhodl nadělovat ještě jednou a to hned z kraje třetí části, kdy vystartoval ihned po vyhraném buly, pas od Kuby do brejku byl precizní a zakončení jak jinak než dokonalé. Trefu v novém roce si dopřál i již zmíněný ostrostřelec Kuba, jeho legendární kličkovaná zakončená dvojitou kličkou v jeho stylu demonstrovala naši konečně obdrženou pohodu a sílu. Tečku za utkáním udělal 2 vteřiny před koncem Davča Kopecký. Na branku čekal téměř 4 roky, tedy bez 25 dní.
Za týden v sobotu nás čeká zajímavý duel s Chlumětínem . . .