Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.2.2023 SF2 Otradov 9:7 (4:1, 4:4, 1:2)

15. 2. 2023
Hned následující den psal příběh 2. semifinálový duel, ten byl pro nás již před utkáním mnohem pozitivnější. Vždyť jsme si mohli dovolit luxus postavit 2 obranné dvojice složené ze 3 obránců . . . a to je dost zásadní změna!
Pohodu z kabiny přenášíme okamžitě do hry a doslova drtíme soupeře v útočném pásmu. Tlak vyčíslen v brankách dokládá naši jasnou převahu. Po první třetině vedem 4:1 a nic nenasvědčuje dramatu. Z kraje druhé části dokonce naháníme skóre a vedeme 6:1, ale pak se ke slovu nenápadně po chvilkách dostává soupeř a začíná stahovat. Ačkoliv branky přibývají, jsme relativně v klidu. Téměř na polovinu jsme srazili počet vyloučených a vyhlíželi konec zápasu. Ten se blížil, ale souběžně s ním se snižoval náš náskok. 3 minuty před koncem přišlo poslední varování, soupeř se v signalizované výhodě prosazuje z jasného ofsajdu. Vedení hájíme navzdory všemu, a aby toho nebylo málo přicházíme v závěru o Dejva, který si pochroumává koleno takovým způsobem, že jen hůl a zdravá noha udrží ve svislé poloze Dejva v bráně. Poslední dvě minuty po ledě létáme a nepouštíme soupeře k zakončení a lépe ani k puku. Uklidnění přinese pečeť do prázdné kasy. Druhé semifinále je zaslouženě naše a tak o finále si dáme ještě jednou souboj o všechno.
9:7 (4:1, 4:4, 1:2), branky a nahrávky: Chaloupka (Pošvic, Málek), Pošvic (Málek, Vařečka), Němec (Picek, Makovský), Pošvic (Černý, Makovský), Pražan (Picek), Pražan (Pošvic), Zavřel, Pošvic (Málek, Zavřel), Němec (Pošvic, Málek)