Jdi na obsah Jdi na menu
 


14.1.2023 Chlumětín 4:3 (0:0, 3:2, 1:1)

14. 1. 2023
Odvetný zápas s Chlumětínem přinesl slušný hokej! Sestavy obou celků doznali oproti předešlému měření sil několik změn. Chlumětín nastoupil do utkání s jasným a viditelným cílem vrátit porážku. Hrálo se pěkně od podlahy a šance přibývali na obou stranách. Hodně tvrdých soubojů u mantinelu, ale i mimo něj. Zkrátka soupeř vysílal všemožné signály, že dneska to bude jiné.
V první třetině branka nepadla žádná. K dispozici jsme navíc měli i dvě přesilovky, kde se už puk kotoulel kolem kasy, ale zatím nám nebylo přáno.
Co jsme promarnili v první třetině, bylo vynahrazeno hned v úvodu druhé třetiny. Puk za brankou srdnatě hájil Kuba, zády k brance kryl kotouč jak to jen šlo, když se na něj sesypali hned dva hráči soupeře poslal lišácky puk mezi nahama za sebe na Dana, který operoval na hraně brankoviště, ten nečekal a ač obsazen posunul stejným způsobem kotouč na dalšího operativce u brankoviště, který se velkou úlevou nemýlil a z první poslal kotouč do volné klece. Fífova branka nás sice uvolnila, ale zároveň na malou chvíli i zpomalila. Ukolébaný Fífa pak vyrobil hrubou chybu v útočném pásmu, která stála naše vedení, situaci 2-1 vyřešili borci z Chlumětína velmi precizně. Soupeř si dokonce vzal vedení, když po podobné chybě se hbitě dostal do našeho obranného pásma, tam se nejprve zdálo vše uhašeno, ale schovaná tečovaná střela si našla skulinku přesně do pravého horního rohu. Chvilku jaloví se snažíme něco dělat ale trochu skřípe finální přihrávka a všechny střelecké pokusy končí v náručí gólmana. V posledních 2 minutách však hra nabrala úplně jiný spád. Za brankou laškoval s pukem Fífa, poslal jej na Kubu který stál sice na dostřel, ale celkem ve velkém úhlu. Kuba místo pohotové střely však chytře zvolil pas ještě na modrou na nestřílejícího útočníka ve službách obrany, který se odhodlal k ráně od modré, ta zapadla přesně pod břevno! Klímič vyrovnávací brankou strhl náš výkon, který ihned nabral potřebné otáčky, výsledkem bylo zpět získané vedení ještě do konce třetiny. Štěpán nejprve vyšachoval útočný pokus, narazil si s Vářou a pak vyslal na zteč dovolenkáře Prážu, ten se nijak nerozpakoval a od modré vyslal pro Chlumětín krutý vzkaz do vzdálenějšího horního rohu.
Chuť ukořistit i druhé vítězství byla obrovská. Šanci na oba body navíc zvýšil Klímič neuvěřitelným sólem přes celé hřiště zakončené skutečně lahodnou koupačkou. Dvoubrankové vedení držíme a to i přes dvojitou možnost vyrovnat hru v jednom střídání, jenže my máme v kase Dejva fon Pokřikov. A to je nějaký kanón! Na něm si vylámali zuby už mnozí. Čas se soupeři pomaličku krátí a už už to vypadá na pohodový závěr, když se ke slovu přihlásí bukař na modré, nikým neatakován kouzlí až vykouzlí branku. Logicky přichází hra bez brankáře, ale tu si už pohlídáme a kráčíme k již 8. vítězství v řadě.
Za týden nás čekají Řepníky!