Jdi na obsah Jdi na menu
 


22.10.2022 Jokerit Skuteč 7:3 (3:0, 1:1, 3:2)

28. 10. 2022

V dalším zápasu skutečné ligy jsme změřili síly s domácím Jokeritem.

K utkání jsem se sešli v počtu akorát, velkým plusem byl návrat snajpra Kubi Málka, borce, který ve skutečské lize nasázel stovky gólů. Kuba sice říkal před utkáním, že se moc necítí a že na tom dlouho nestálé a bla byla byla.. Matějka mu pro jistotu přejel pilníčkem na nehty hrany a šlo se na věc. 

Obě mužstva se v úvodu prezentovala aktivní hrou, bruslilo se nahoru dolu. V jednom z našich útočných nájezdů se nám podařilo udržet soupeře v pásmu, došlo na pár střel ale žádná netrefila zařízení. Ujala se až další akce, kdy jsme v oslabení skórovali. Na trestné seděl Dáda za podražení, nicméně menší počet hráčů na ledě vyhovoval snajprovi Kubovi, který přebruslil všechny a všechno a zavěsil, 1:0. 

Po obdržené brance se snažil i soupeř, ale narazil vždy na perfektně postaveného Dejva v brance, který vše pochytal i přes hustou mlhu, která se snesla na zimák během 1. třetiny. Naopak opět udeřilo na druhé straně, Miki perfektně zavezl do pásma, posunul na modrou a Dáda nekompromisně vypálil od modré, střelu prudkou tak, že Golman neudržel a z dorážky pohodlně Jirka Pražan zvyšuje na 2:0. 

Netrvalo dlouho konkrétně 15.min a přidali jsme třetí gól, kdy po perfektním signálu Miki vyhrál čistě buly na Vářu a ten z voleje nedal gólmanovi Jokeritu šanci, 3:0. Zlatá helma buly hadr. 

 

 

 

 

 

Do druhé třetiny jsem vstoupili vlažně a byli jsme hned potrestáni, kdy jsme v zadu nechali osamoceného Karla Vosmika, který zametl puk pod Dejva. 3:1 .

Obdržený góĺ nás nabudil a zabrali jsme, začali opět více bruslit, což zejména starším protihráčům dělalo potíže a odměnou nám bylo navýšení skóre na 4:1, kdy konkrétně perfektně hrající Miki zavěsil po milimetrové přihrávce Bajzi, který byl v dnešním zápase smolařem, jak se později ukázalo, jelikož několikrát mohl pohodlně zasunout a skórovat a nebylo mu přáno ani v té nejloženější šanci kdy jel opakovaně sám na branku. 

Druhá třetina byla v naší režii, soupeře jsem do ničeho nepustili, střeli v klidu lapil Dejv, podporován mladým Tomínem ze střídačky , který se dmul pýchou, jak to tátovi jde. 

Třetí dějství jsem ale nezačali dobře, kdy si Žádňas spletl barvy dresů a neomylně poslal přihrávku mezi kruhy v našem pásmu přímo na hůl soupeře a ten pohodlně prostřelil.. 4:2 

Naše obrana zůstala jako opařená a aby toho nebylo málo, po nahozeném puku a smolném odrazu se puk dostal k hráči Jokeritu a drama bylo na světě 4:3! 

V 10. Min jsme ale opět skóroval my a byl to agilní Niki který odehrál velmi slušné utkání a po střele z první Jiří Pražana zametl puk pod gólmana a vrátil nám klid na hole dvoubrankové vedení 5:3. 

Soupeři docházely  síly a bylo to znát, naopak my jsme se hecli a na 6:3 zvýšil Jiří Pražanů, který po kombinaci s Romanem a Mikim vrátil klid na naše hole. Soupeř se na větší odpor nezmohl a tak jsme utkání v klidu dohráli a dokončil ho ten, který vše načal, snajpr Kuba uzavřel účet utkání, kdy mu na hůl poslal přesně do jízdy puk od zadního mantinelu Dejv Ondráčků a připsal si tak asistenci. 7:3 je krásný výsledek, nicméně za stavu 4:3 byla na střídačce chvilinku nejistota , nicméně jsme zabrali a týmovým výkonem utkání zvládli. Pochvalu zaslouží celý tým, za zodpovědný výkon.