Jdi na obsah Jdi na menu
 


23.11.2022 Řepníky 7:2 (0:1, 2:1, 5:0)

23. 11. 2022
Tohle se nám hodně povedlo! Opět improvizovaná sestava a výkon na jedničku a i tu hvězdičku bych se nebál použít.
Tak trochu klíčový zápas o udržení postupové čtyřky do play off jsme dnes sehráli s Řepníkama. Mančaft, který začal se svoji přeměnou již před pár lety a jehož forma a hra se neustále zlepšuje.
K zápasu se dostavilo hned 10 borců do pole a Čívrs do kasy. Prvotní spokojenost s účastí trochu zakalil pohled na složení: útočník, útočník, útočník, obránce, útočník, obránce, útočník, útočník a útočník. Takticky jsme nakonec společnými silami a vylučovací metodou šoupli dva špílmachry k sobě do beku, že se jako uvidí co to udělá.
Zápas začal pěkně z ostra, ale v našem podání to byl spíš neřízený chaos. Ale co se hry dozadu týkalo, byla to maximální zodpovědnost a důslednost. Řepníky na nás vlétli, jakmile byla možnost, počastovali Čívrse nějakým tím projektilem. Jenže Dejv držel. V první třetině padl jediný gól, z Bajzova vyloučení uplynulo jen pár vteřin, střela od modré bravůrně vykryl do strany, jenže kotouč nešel tam kam bylo záhodno, ale odrazil se na hůl soupeře, který ji spíš jen šťastně trefil a puk se došoural do Dejvova protipohybu.
Branka nás nijak nezlomila, nechali jsme složení útoků i obrany, duo Miki - Práža se opravdu činili a směrem dozadu byli excelentní! Od druhé třetiny jsme byli jasně lepším týmem! Úspěch v podobě branky se dostavil záhy. Štěpán si vzal slovo a hlavně puk, udělal dva kroky a jeho stylem za středovou čárou napřáhl ke stropu, nečekaná jedovka po ledě projela mezi nohama brankře hostí! Vyrovnání nám dalo ještě více chuti a sil a soupeře jsem začali mačkat i ve hře dopředu. Poprvé do vedení jsme šli zhruba po polovině druhé třetiny, puk si s Matějdou narazil Fífa a nečekaně vykouzlili v roho cosi, čemu se říká běžně v hokeji rotace. Přebraný puk v rohu už nikomu Fífa nepůjčil, natlačil se před kasu a důrazně zasunul. Z vedení jsme se však dlouho neradovali, na druhé straně se nám opět vymstil neposedný kotouč, který ne a ne jít po ose, kterou mu chtěli dát naše hokejky a poskákal k soupeři, který zase využil s přispěním paní štěstěny okénko v brance. Velmi napínavá a rychlá hra si nechávala své vyústění až do poslední části.
To přišlo hned z kraje a nečekaně, gól který viděl z počátku jen střelec, důkaz v podobě černé gumy za brankovou čárou však poté přesvědčil i zbytek osazenstva. Práža ranou od mantinelu poslal puk od horní tyčky za brankovou čáru. Z branky se radoval sám a my nevěděli jestli se raduje z akce nebo je v tom něco víc a tak se stalo, že zápas rozhodla branka, kterou jsme skoro neslavili. Práža svou brankou vybídl ke skórování i svého parťáka z obrany, jenže Miki to vzal na jiný způsob. Vypadalo to jako z nějakého bijáku, brutální kličkovaná, soupeř doslova od Mikiho odlétá na strany, vzduchem létají nohy, ruce, hole, až se bijec probije před kasu a ledabile šoupne nad beton, jako by to bylo vždy tak snadně