Jdi na obsah Jdi na menu
 


25.2.2023 FINÁLE Hostovice 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

27. 2. 2023
Sezónu končíme na druhém flíčku. K větší radosti nám ve finálové bitvě s Hostovicemi (mimochodem již 3.) chyběla uvolněnost a dravost, která nás zdobila od poloviny základní části!
Možná své sehrála i nervozita a snaha se co nejlépe ukázat před téměř vyprodaným skutečským stánkem. Nebo možná fakt, že jsme Radioaktivitu ve velkém zápase zatím nikdy neporazili. Nevím, dnes jsme samozřejmě všichni generálové a víme co bylo třeba, vlastně jsme to věděli už ve třetí třetině zápasu, ale to už na tak zkušený kádr prostě nestačí.
Zápas začal sice ve velkém tempu, ale celkem opatrně a to na obou stranách. Nikdo nechtěl udělat první chybu a inkasovat, ale paradoxně první inkasovaná branka nakopla mužstvo k nástupu a vytvoření rozhodujícího náskoku. Tou brankou byla ta naše. Vářovo přesné vyhození na útočnou modrou, kde si vzal puk Klímič a schovanou ranou nad beton překvapil brankáře soupeře, puk zapadl za brankovou čáru tak tak. Z vedení jsme se však dlouho neradovali, právě branka nakopla Hostovické natolik, že ihned z dalšího střídání srovnali a do konce třetiny si vypracovali rozhodující náskok.
Od soupeře jsme nečekali hokej od podlahy, vtipné je, že přesně to co jsme čekali, tak hráli a i když jsme věděli, že tak hrají, tak jsme nedokázali zareagovat a naši hru přizpůsobit. Do druhé třetiny jsme šli s mankem 2 branek, ale vědomím, že umíme zabrat a zápas není rozhodně ztracen. Ale . . . naše časté návštěvy u časoměřičů ze semifinále se nám natolik vryly do paměti, že jsme od nich nechtěli ustoupit ani nyní. Pravdou je, že ne všechno bylo na 2 minuty a ne vše bylo třeba takto trestat. Zkrátka trochu nám přišel metr od sudích nefér. Ale i s tím je třeba se srovnat, alespoň se můžeme pochlubit opravdu dobrou a zvládnutou hrou v oslabení. Z 11 oslabení jsme jich 10 ubránili a to není vůbec špatné