Jdi na obsah Jdi na menu
 


27.1.2023 Štěpánov 8:5 (4:1, 3:1, 1:3)

29. 1. 2023
V pátek jsme zakončili základní část utkáním se Štěpánovem a vyhlížíme tak jednak výsledky soků z Hostovic se kterými se pereme o první příčku a tím pádem i soupeře pro play off.
Utkání z počátku v pohodovém tempu, kdy jsme v první třetině vypracovali pohodlný náskok nabralo nečekaný závěr.
První třetina se hrála asi tak jak všichni očekávali, my jsme tvořili a útočili a Štěpánov se díval. Skóre otevřel po brilantním pasu Klímiče Fífa, který vlastně jen vložil správně hůl do prudké příhrávky z kruhů a nasměroval kotouč do prázdné kasy. Dvoubrankové vedení po okulahodící souhře Princezny a Mikiho obstaral skórující Dan. Další z precizních Klímičových přihrávek využil Bajza, který z téměř nemožného úhlu vypustil projektil do jedinného volného místa v bližším horním rohu branky. Třetí úspěch zvolnil tempo a my jsme dovolili soupeři využít chaosu před naší brankou ke skórování. Vedení o tři branky jsme si však hned vzali zpět. Dan zakončil třetinu opět po souhře tentokráte v opačném gardu Miki na Princeznu a ta na Dana . . .
Pohoda, klídek a nastartovaná branková mašina. . . Na 5-2 zvyšuje po sólové jízdě celým hřištěm Vářa, naznačí a šoupne to bezmocnému brankáři mezi betony. První vyloučení utkání přichází až v polovině utkání a my se jej chopíme tak jako v předešlém klání s Řepníky, rychlá kombinace s Klímičem končí na holi Bajzy a ten zasouvá na 6-2. Před poslední brankou druhé části se začalo tak trochu na ledě úplně zbytečně ze strany soupeře jiskřit. Hra de facto rozhodnutá a takhle si zkazit páteční večer . . . Relativní klid do toho vnese právě Miki a nám se zdá, že zase bude klid. Vedení 7-2, jedna třetina před námi a jdeme domu.
Jenže ne, soupeř se nejspíš zbláznil a začal dohrávat vše bez rozdílu jestli je puk ve hře či nikoliv. Zprvu nás to spíše bavilo a přijali jsme hru, ale zákeřnosti, nebo spíše neum hrát fyzickou hru stál soupeře pěknou řádku vyloučení a s tím rostlo v jejich řadách i napětí. Logicky hra veme za své a na ledě se začne hrát spíše plácaná, v této plácané se soupeř dotahuje na dostřel při hře 4-4 dává 2 branky. Nám dá klid opět přesilovka v ní opět Klímič, který dostává nabíto od Fífy z modré na kruh, bombou po ledě řádně vyprášil polstrování branky! Milně jsme se domnívali, že jsme viděli pěknou tečku za divokým a neurovnaným zápasem, jenže ne. Hra dál plyne, soupeř hru neustává a uchyluje se k čemukoliv co by mu alespoň trochu psychicky pomohlo. Dana snaha dorazit volně ležící puk před brankou nevyšla a hvizd rozhodčího končí akci, jenže z nepochopitelných důvodů si jeden ze soupeřů přebere akci po svém a jde se za dorážku mstít. Jenže si k jeho smůle vybírá špatný terč. Jako vystřižený úsek z grotesky, kdy se vrhá šílenec proti zdi. Miki ledabile z otočky jednoduchou přímou a účinnou tečkou do ciferníku posílá běsnícího soupeře k ledu. Sudí odpočítá poctivých deset a ukončí akci. Ne však náš borec na konec, ten vstává z ledu a cosi hystericky křičí na všechny kolem, od další Mikulášovi nadílky v netradičním termínu ho naštěstí ochrání vlastní spoluhráči, kteří se s kamarádem popasují po svém