Jdi na obsah Jdi na menu
 


30.11.2022 Chlumětín 10:4 (3:1, 4:0, 3:3)

1. 12. 2022
Před dnešním utkáním s Chlumětínem by si asi málokdo tipnul, že se bude na skutečském ledě podávat hlinecká desítka! S doposud neporaženým lídrem tabulky máme za poslední roky mizernou bilanci. O to více dnešní výsledek hřeje.
Do zápasu jsme vkročili s početní výhodou, Chlumětín nastoupil tradičně v nižším počtu hráčů. My jsme měli k dispozici dvě kompletní lajny a Čívrse v brance.
Rychlé vedení strhává na naši stranu Práža, kterého vybídnul do brejku Davča Kopecký, blafáčkem položil brankáře na zem a do prázdné klece zasunul. Rychlé vedení nás nakoplo a se soupeřem držíme bruslařský krok. Daří se nám zachytávat puky už v rozehrávce a moc soupeře do šancí nepouštíme. Nám se daří využívat bezezbytku šance, které nám soupeř svou hravostí naděluje. Na 2:0 zvyšuje opět Práža, kotouč na střelu mu nachystá Miki. Po ubráněném oslabení se soupeř přeci jen prosazuje a snižuje. Naštěstí se nesesypeme po obdržené brance, ale naopak se dereme ještě více dopředu. Jako skutečný lídr týmu bere na sebe zodpovědnost Práža, který zkompletuje čistý hattrick prakticky vzápětí. Klíčová branka padla před koncem první třetiny. Přesto na konci první třetiny smíšené pocity, hůl soupeře zasáhla nešťastně Davču Kopeckého do oka, zranění nedovolilo už do zápasu zasáhnout. Takže poměr sil je vyrovnán.
Do druhé části jsme vlétli jako uragán a dále pokračovali v pozorné hře hlavně směrem vzad, čert vem, že to chvílemi byl trochu antihokej, ale taktika slavila svůj úspěch. Brankový účet druhé třetiny odšpuntoval Miki bravůrní jízdou proslalomil až před Honzu Vaníčka a nedal mu šanci. Soupeře místy i přehráváme a hlavně dneska lepí rozehrávka, která ve spojení s pozornou obranou a vynikajícím Čívrsem v kase jasně převažuje misky vah. Na 5:1 zvyšuje opět Práža dělovkou od modré! Rozklad soupeře v obranné hře dokládá i souhra Zbyni a Fífy, když druhý jmenovaný doráží Zbyňovu akci před brankou. Třešničkou druhé sedmnáctiminutovky bylo nařízené trestné střílení, Dáda se k němu rozjel jako velezkušený matador, ledově klidný před brankou zaseknul a pod padajícím brankářem poslal projektil do kasy!
Po dvou třetinách jasný náskok a náš výkon nepolevuje. Stále všichni makáme jako jeden a poctivě hrajeme přesně to co potřebujeme. Ubráníme se i dvojité přesilovce. Branku navíc přidává opět Práža, který je prostě dneska k nezastavení! Více než zdatně mu sekunduje tradiční power forward Miki, který rovněž přidává svoji druhou branku. No a na kulatou desítku zaokrouhluje střelecky HCS účet pan Bajza. Který se prakticky hned z buly, kterou mu poslal Miki propasíroval až do úniku, který na dvakráte zakončil. V uvolněném závěru utkání zanedbáváme vlastní hru a necháme soupeře trošku čuchnout. Nicméně, body za jasné vítezství 10:4 zůstávají doma a my se můžeme pyšnit velmi cenným skalpem dvojnásobného mistra!