Jdi na obsah Jdi na menu
 


9.10.2022 Radioaktivita Hostovice 2:7 (0:3, 2:2, 0:2)

9. 10. 2022
Naše 17. soutěžní sezóna byla dnes oficiálně zahájena utkáním ve Skutči s Hostovicemi. Letošní předsezónní příprava vlastně ani nijak neproběhla a tak vstup do dalšího ligového ročníku nevyšel dle představ.
Rozlosované první kolo vzalo za své díky lobbingu jiných mančaftů, které se potřebují buď rozehrát nebo slušně postavit, my vzali co bylo a šli na věc. S dnešním soupeřem jsme zahájili vyrovnané utkání. Za vyrovnaného stavu na ledě jsme měli možná i převahu a byli aktivnější. Jenže přišli vyloučení a s tím si velezkušení borci dokázali poradit, jejich produktivitu v této disciplíně by jim mohl závidět leckterý ligový mančaft. Hned v končící první přesilovce se takovou nestřelou od modré prosadili a šli do vedení. Zvýšili jsme aktivitu, ale naši převahu i když vyjádřenou střelecky jsme směřovali do náručí hostovického gólmana. Naproti byla situace jiná, z protiútoku se s produktivitou nijakou soupeř nepáře a zvyšuje na 0:2. Při dalším vyloučení jsme opět totálně propadli a borci v černém si bezmocného Davida v brance vychutnali.
Do druhé části jsme vlétli a napadali hluboko v útočném pásmu, nevzdávali jsme žádný souboj a odměna přišla, vybojovaný puk za brankou si vyměnil Fífa s Ráďou a pak prvně jmenovaný nečekaně vytáhl touš před kasu kde ve spolupráci s Bajrou dorubal puk do kasy. Vstřelená branka nás nakopla. Práža v dalším útoku vyslal ránu jako z kanónu z vrcholku pravého kruhu a stahujeme skóre už jen o branku. Soupeř viditelně otřesen a my jsme na koni. Bohužel ne na dlouho. Přichází další naše vyloučení, bohužel 5+DKU, Hostovice vědí, že mají dostatek času a tak pomalu nabírají zpět na síle. V přesilovce se trefují. Ve stejný moment se u nás asi láme chléb, hlavně v našich hlavách. Miki ve sprše, nás 9, soupeř opět v pohodlnějším vedení. Když pak do konce třetiny ve vlastním oslabení zvýší na 2:5, je v našich hlavách konec zápasu.
Síly rychle docházejí a na obrat jich máme už jen velmi málo. Když už máme pěknou šanci, končí v náručí brankáře soupeře. Vstup do sezóny je stejně jako v té loňské s nulovým bodovým ziskem. Doufejme tak, že stejně jako v loni je to příprava pro vítěznou jízdu . . .
Sestava: David Ondráček - Štěpán Zavřel, Michal Matějíček, Tomáš Vařečka, David Ročňák - Filip Zeman, Filip Chaloupka, Radek Černý, Dan Zach, Mikuláš Němec, Jiří Pražan