Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amatér Cup 2009

14. 3. 2009

Obrazek

Rekordních 10 týmů se sešlo na letošním 4. ročníku Amatér Cupu, tedy turnaje jehož zakladateli a pořadateli jsme my, HC Skulls Hlinsko. Jako každý rok, i letos došlo k drobnému vylepšení a to občerstvení zdarma pro všechny účastníky. Hrálo se ve dvou skupinách, které byly nalosovány dva týdny dopředu. Každý z účastníků měl tedy šanci prozkoumat hru soupeře a připravit se na něj.

Turnaj se rozjel ihned svižně a jednotlivé utkání šly jako na drátku, nebyly tedy žádné obavy z prodlevy. Rozhodcovské duo Kadlec - Havel drželi celé dopoledne svižné tempo zápasů a tak mohla odpolední skupina začít s pouze pětiminutovým zpožděním!

My jsme vstoupili do turnaje zápasem se Světnovem, v normální hrací době jsme nebyli ani my ani soupeř schopni vstřelit branku, proto rozhodli samostané nájezdy, které k naší nelibosti vyhráli Světnovští. Ve druhém utkání jsme dostali nakládačku od Stormu, kteří přijeli obhajovat již potřetí svůj titul. Kýžený první gól turnaje přišel až v zápase s Pustou Rybnou, symbolicky se o něj postaral kapitán Fífa. Vítěztsví v tomto zápase nám do žil vlilo naději na postup. Naději jsme přetavili v realitu po vysokém vítězství nad Telecím. Slavil se postup a velký úspěch, neboť obě skupiny byli opravdu našlapány silnými celky.

V semifinále jsme narazili na favorita na vítězství, tým Krapetu, staří známí nás tentokrát i s Milanem v sestavě otestovali z produktivity, výsledek 1-5 se nám zdál až příliš krutý. V boji o bronz jsme pak již zcela vyčerpáni podlehli stejně jako v základní skupině Stormu. Finále pak patřilo Pantherům a Krapetu. Pantheři dlouho vedli 1-0, ale Krapeťákům se podařilo vyrovnat v přesilovce 2 minuty před koncem. O vítězi tedy rozhodli nájezdy, ty díky Fírovi a Karlovi vyhráli Pantheři. Jejich radost ze štěněte, které vyhráli byla obrovská. Cenu nejlepšího hráče si odnesl Jan Březina z Krapetu za 12 bodů a nejlepší brankáře si odvezl do Pardubice Cidlinský Jan. My jsme ve 4. ročníku skončili 4. a uzavřeli tak vydařenou sezónu.

   

Celkové pořadí:

1. HC Panthers Hlinsko

2. HT Krapet Žďár nad Sázavou

3. HC Storm Pardubice

4. HC Skulls Hlinsko

5-6. HC Otradov

5-6. HC Sokol Telecí

7. HC Světnov

8.  TJ Chlumětín

9. HC Wild Hogs

10. HC Pustá Rybná

 

Pro úplnost výčet předchozích vítězů:

AC06: Trhová Kamenice

AC07:  HC Storm Pardubice

AC08:  HC Storm Pardubice

AC09:  HC Panthers Hlinsko