Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. Kitzbüheler Hockey Cup

8. 11. 2022
Kitzbuheler Hockey Tournament odstrtován. Včerejší pozdní dojezd poznamenal předzápasovou kondici. Co bylo v hlavě bohužel nebylo přeneseno na led.
Prvním soupeřem německý celek EHC Inter Bavaria, první bule, první kolaps v nově zbudované obraně a nerozkoukaný Dejv loví puk. Branka nás naštěstí spíše nakopla a prakticky v zápětí Princezna srovnává po porádní Pošviho přihrávce! 1:1. Přes únavu a spánkový deficit však jen těžce bojujeme sami se sebou, na soupeře to však zatím stačí. Soupeře tlačíme pomalým tempem v obranném pásmu, po jednom z mnoha závarů se dostáváme do vedení, střelecky se prosazuje Fífa. Vedení 2:1 držíme a dále si tvoříme šance na zvýšení náskoku. S uplývajícím časem však odcházejí síly a soupeř se tu a tam podívá až za obranu. Smolně pro nás 3 minuty před koncem zápasu dostáváme vyrovnávací branku. I přes velkou snahu a taktický kalkul už s výsledkem nic nenaděláme a start do turnaje končíme smírem 2:2!
Špíl číslo dvě. Opět německý soupeř Bruno der Bar. Důkladný předzápasový očistec a příprava na úrovni ligového mančaftu… a změn přišla.
Soupeře jsme udrželi na startovací čáře. Naopak stěhování národů proběhlo do třetiny soupeře. Jenže jsme bušili do zavřených vrat a z ojedinělého útoku se podařilo soupeři skórovat. Na branku jsme odpověděli expresní zásilkou, kterou vyexpedoval Matějda lobem na Dana, který lišáckou bekhendovou žabičkou našel brankostroj Kubu, klička do bekhendu a je to 1:1. No a pak už to jelo… první přesilovka, Pošva čaroval nad kruhy, až vyčaroval Prážu, ten vyslal nechytatelnou bombu k tyči! 2:1! Zápas zcela v naší režii zakončil účetně na beku hrající Ráďa. Svižný příklep z kruhů z druhé vlny a bylo… 3:1 a teď už o první flek ve skupině s rakouským Eisbaren Going.
Poslední zápas skupiny s rakouským Eisbaren Going. Do soupeře se zakousáváme od začátku a hra má naprosto jednoznačný průběh. Úvodní talk vyvrcholil ťukecem Kuby s Pošvajzem, výsledná dělovka po ledě jasně udala již tak daný směr zápasu. Na 2:0 zvyšuje výše uvedená dvojice v opačném gardu. Jsme v laufu, soupeř hluboko v pásmu a my máme prostor k různým kreacím a upevnění našich dovedností! V obraně nám vyrůstá nová hvězda Ráďa, po boku Pugase doslova kvete. Když je zeď vzadu, hraje se dopředu hravě. Na 3:0 dává opět Pošvajz, spolupráci s Kubou okořenil Princezna. Branky padaj a i beci jsou hladoví! Důkaz, že jsme mančaft, který rozdává radost podtrhává Pugy krásnou pohotovou střelou pod Dejvovi betony, 3:1. Tečku udělá Kuba po sehraném a známém signálu z buly s Fífou, bule křížem vpřed, sprint, klička a 4:1. Skupinu vyhráváme a těšíme se na finálový nedělní den!
Vítězství ve skupině nás poslalo rovnou do semifinále proti vítězi skupiny C - UNI Munchen. Ranní briefing a něco jako videorozbor s rozcvičkou vytvořili pohodlnou a zdravě nabuzenou náladu. Start zápasu nám však nevyšel, jestli nervozita či co… zkrátka než jsme se rozkoukali tak mladíci z hlavního bavirského města potrestali všechny naše nedostatky. Do konce třetiny jsme se vzpružili. První věnovanou přesilovku jsme využili ke srovnání se začali hrát, následovala dvojitá přesilovka, kterou jsme už potrestali. Ohromná mela před kasou, ve které se nejrychleji zorientoval Marťas, 1:3.
Po přestávce jsme zatli zuby a vrhli veškeré síly do útočení. Z minima maximum. Mnichováci po ledě lítali a jen bystrá přihrávka dokázala rozrušit obranný val. Jednu takovou akci započal Biermeisster Pošvajz, z pásma poslal na Fífu a ten po překonání tlusté modré čáry žabkou našel Kubu, ten tváří v tvář už neměl těžkou práci. Soupeř na dostřel, a vidima vyrovnání zas svázala, což soupeř trestal. A hned dvojnásobně. Inu lekce z produktivity byla více než názorná. My jsme se stébla chytali až moc pozdě a na vyrovnání síly nebyly. Na 3:5 upravoval ze sólo akce Biermesster tváří v tvář bezmocnému gólmanovi. Soupeř bohužel opět odskočil, a to už bylo moc. Kuba ve spolupráci s Fífou sice ještě snížil na 4:6, ale to bylo krom tahanice a strkanice před brankou vše. Čeká nás nepopulární zápas o bronz.
Z Kitzbuhelu vezeme bronz! Namotivovat hlavy nebylo jednoduché. K zápasu s rakouským celkem Fairplay Innsbruck jsme přistoupili hned od začátku naprosto opačně než k semifinálovému duelu. Hned prvním střídáním zamačkáváme soupeře hluboko k vlastní bráně. Z tlaku máme prvni velké šance a tušíme, že to bude dobré. Nevypustíme jedinný souboj a puky poctivě sbíráme jako první. Soustavný tlak vygraduje spoluprací Pošvajze s Kubou, parádní akce před brankou zakončuje z voleje pod víko Kuba! Branka soupeře byla jedinou kaňkou, které jsme se dopustili v jinak týmově výborně odehraném utkání. Po vstřelené brance jsme se v útoku vykašlali na návrat, soupeř přečíslení využil a vyrovnal. Branka nás nesrazila a my naopak přidali. Do konce první patnáctiminutovky bereme vedení zpět. Vybojovaný kotouč od Matějdy dostává na modrou Marťas, geniálně mířenou jedovatou střelou po ledě nachází Danovu lopatu přesně, Dan exkluzivní tečí změní směr do jedinného volného prostoru mezi betonem a tyčí! Ve druhé části vládneme ledu až do samého závěru, kdy dovolíme soupeři závěrečný tlak, jenže budoucí nejlepší brankář turnaje má už zavřeno! Vybojované třetí místo je krásnou tečkou za parádní víkendovou jízdou!
Mančaft šlapal jako víno na ledě a hlavně i mimo něj!