Jdi na obsah Jdi na menu
 


FOFO Cup 2015

14. 9. 2015

Stejně jako před dvěma roky i letos jsme se snažili vzít přípravu na sezonu poctivě a vyrazit v tuzemských vodách na turnaj. Jako na zavolanou přišla pozvánka z daleké Břeclavi.

Turnaj byl značně ostrouhán, řada účastníků si to vzhledem k horkému počasí raději zamířila k vodě, ale my ne, my jsme se na hokej vydali. Řádně zdegustováni jsme vyrazili v ranních hodinách z Mikulova do Břeclavi.

Jak již bylo uvedeno, oproti předchozímu ročníku se letos turnaje zúčastnili pouze 4 mužstva takže systém každý s každým a vítěz tabulky bere vše. Po předchozím vítězství na turnaji a s vínem v žilách jsme si věřili a sebevědomím hýřili, ale ta realita...

První duel s HC Horní Dunajovice nás dostal definitivně na zem, nohy se pletly, oči se teprve otevírali a tak se naše rozjívená lavička probudila až při prvním gólu, bohužel do naší sítě. Situace se nezměnila ani při druhém úspěchu domácích, střídačka se ani nehnula :-) To teprve až při úspěchu čerstvě povýšeného čutálisty Dana Zacha jsme zjistili, že bychom mohli se soupeřem hrát a o bod se poprat, bohužel... Začali jsem sice hrát a hru téměř opticky vrovnali, ale úspěchu jsme se nedočkali a tak nám pro jistotu ještě dva banány Dunajovičtí nadělili.

Abychom nevypadli z tempa, čekal nás po úpravě ledu hned druhý zápas s pořádajícím HC Fofo Nejdek, najivně jsme si mysleli, že to zlé je za námi a teď už můžeme konečně hrát. Vůbec ne! Sice jdeme do vedení díky proměněnému trestnému střílení v podání mazáka Davida Zdražila, ale to je jediný úspěch, kterého docilujeme. Herně to už snad mohlo i hokej připomínat, přesto jsme během zápasu slyšela z různých stran totéž, hoši, co jste včera dělali :-) No coby, degustovali a zpívali... Další branku jsme nepřidali a tak nás Nejdek přejel 3:1.

Z ostudy kabát ale naděje na medaili stále máme, alespoň tu bronzovou. Tým HC Strnados také nepůsobil nejjistějším dojmem na turnaji. Takže se kousneme ať domu nejdeme s ostudou, Gregy si vychutnává první shutout v barvách HCS a ta střelnice v podání našich, to je lahoda... Skóre opět otevřel David Zdražil, už ani nevím jak, ale určitě to byla pecka, následován Danem Makovským, který si vychutnal svoje sólíčko, pak Dan Zach, který měl prostě z pekla štěstí, svůj brankový debut si odbyl doufejme i nováček HCS Stanislav Paseka, pak opět čutálista Dan Zach a no a na závěr taková plácaná v podání Filipa Chaloupky. Sečteno, podtrženo 6:0, bronzový placky a tradá domu...