Jdi na obsah Jdi na menu
 


Riga Cup 2022

6. 5. 2021
Definitivní tečkou za uplynulou sezónou byla naše již 3x odložená mise do lotyšské Rigy. K našemu velkému překvapení se v malinké zemičce hokej bere naprosto vážně a není vyjjímkou, že stejní amatéři, hobbíci jako my mají dvakrát až třikrát týdně trénink a mezi sebou ligové hráče s rokem narozením i mladším než ten náš. Zkrátka mladí, draví a po úspěchu lačnící! My jsme naši misi nakombinovali tak aby jsme se bavili nejen na hokeji, ale i před a po hokeji měli stále úsměv na tváři.
Kromě tradiční koupačky v místních studených vodách, nadstandardně velkých půllitrech a prším naruby si všichni vybavíme i hokejová klání.
Zejména pak debakl od místních amatérů s trenérským štábem a video koučem, za což by se nemusel stydět ani nároďák, dále pak závěrečný rovněž debakl od druhého místního celku Rupucci, který trénuje a vede týpek co má cca 200 startů v NHL, tedy ne neregistrované hokejové lize, ale National Hockey League! Příjemnou vzpomínkou pak bude semifinálový boj s finským HC Legion, který jsme přestříleli 6-3, kde 2 branky dal tahoun útoku Miki, tak lotyšská akvizice Máris. Z utkání nám asi nejvíce bude dunět dělová rána Princezny do šibenice, která brankostroj odpálila. Když už jsme u těch střelců, tak tečku za utkáním dal kapitán Fífa, který si tak mohl protáhnout šňůru branek na každém turnaji, kde se objevil.
Kaňkou bylo představení sudích ve finálovém boji proti výběru RigaCu teamu, dva offsidové góly rozhodili náš výběr natolik, že Princeznova korekce při signalizované výhodě už nic na výsledku nezměnil. Placka je doma, krom úvodního kanadského tripu jsme přivezli cenný kov z každé akce na kterou jsme se vydali a to není zas tak špatný!
Milan si obhájil nejlepšího gólmana turnaje stejně jako v Petrohradu, možná právě z ruské metropole za Milanem na vyhlášení přijel fanoušek, který ho odmítal i po skončení akce opustit a musel být fyzicky vykázán do svého území. Inu celkem výstižná epizodka kopírující aktuální dění . . .
Co k akci dodat? Výlet splnil svůj účel, pobyli jsme spolu, pobavili jsme se spolu zažili jsme další mezinárodní hokejový turnaj, kde jsme svoji stopu určitě zanechali.