Jdi na obsah Jdi na menu
 


Silvestrovský MM turnaj 2007

30. 12. 2007

Předposlední den v roce byl opět hokejový. Opět jsme se vydali do Lanškrouna s touhou uspět. Již tak nadupanou sestavu (Řezníček, Chaloupka F, Chloupka P, Kadlec M, Černý, Vrána) doplnil Marek Havlíček. Po ranním utkání, které jsme nad Otradovem vyhráli 5-1 jsme se cítili výborně a dobře rozehraně.

 

Do turnaje jsme vstupovali v odpolední skupině hrané od 13:00. Každý zápas trval 12 minut hrubého času a ve skupině na nás čekalo 5 soupeřů.

 

První zápas jsme odehráli s mužstvem TJ Svitavy, snad kvůli cestě a rannímu utkání jsme se cítili lehce nervozní. Ikdyž jsme soupeře drtili na jejich třetině, nedokázali jsme vstřelit branku, zápas tedy skončil 0:0. Do druhé utkání jsme šli proti domácímu celku M+M (pořadatel turnaje), střelecky jsme se probudili a dostali se Havrym do vedení 1-0, jenže netrvalo dlouho a soupeř vyrovnal. Hra se ve velmi rychlém tempu přelévala z jedné strany na druhou. Při jedné z našich velkých příležitosti byl před soupeřovou brankou sestřelen kapitán a tak jsme museli hrát pouze v pěti celý zbytek utkání. Rozuzlení přišlo vteřinu před koncem, kdy Mára vyhodil puk nazdařbůh z obrané třetiny, puk zachytil Havry na modré, oklamal beka, poté i brankáře a zavěsil těsně před sirénou na 2-1. Dalši na pořadu dne byli také domácí, tentorát Kačeři, se kterými jsme loni smolně prohráli. Zápas byl opět hodně vyrovanný a opět nenašel střelce, máme tedy druhou remízu 0-0. Hned po úpravě ledu jsme se střetli s favoritem, Šumavskými tygry. Hvězdně nabitý kádr jsme asi jako jediní pořádně potrápili a až do 11. minuty hráli nerozhodně 0-0, bohužel v čase 11:20 ujel po pravém křídle jeden z tygrů a kličkou mezi nohy obelstil jinak bezchybného Míšu. V posledním utkání jsme museli vyhrát, jinak by postup spadl do klína Kačerům. Do utkání proti mužstvu Kovo jsme vlétli a soupeře prakticky k ničemu nepustili. Tlačili jsme se neustále do brány. Nakonec jsme je brankami Havryho a Radka přehráli 2-0 a radovali se z postupu mezi 6 nejlepších. Spolu s námi postupovali Tygři a M+M. Ve finálové skupině nás čekali ještě 3 zápasy.

 

Nejprve to byl Forez, mužstvo, se kterým jsme se již také párkrát utkali. Ve vyrovaném utkání jsme dostali poměrně brzo branku, kterou jsme,ale díky střele Máry a následné teči Fífy, rychle odčinili. Více se již nezdařilo a tak jsme vybojovali pouze remízu 1-1. Vzhledem k systému turnaje jsme měli ještě šanci vybojovat druhé místo. Museli bychom ale porazit mládíky z mužstva Adio. Ačkoli jsme je prakticky z pásma nepustili a tvořili si šance jednu za druhou, nedokázali jsme střelecky uspět. O to krutější byl fakt že po zaváhaání v rozehrávce jsme obdrželi laciný, leč pro Adio vítězný gól. V posledním utkání turnaje jsme museli tým Luková vyhrál ranní skupinu, porazit o dvě branky. Vědomi si naší střelecké nemohoucnosti jsme se do utkání pustili se zbytky sil. Do vedení nás dostal Mára, který si dojel pro puk ve vlastním pásmu a pak už ho nikomu nepůjčil 1-0. Šancí bylo jako maku, ale gól nepřicházel. Až jako na zavolanou přišlo vyhození z obraného pásma, které na modré zachytil Kadliny a spolu s Fífou se vydali na zteč branky. V cestě jim nestál krom brankáře nikdo. Kadli najel z leva k bráně, poslal pas na Fífu, ten zavřel oči a plác do puku...a bylo to tam..gejzír radosti vypukl naplno. Do konce utkání zbývalo pár vteřin... to jsme si již pohlídali. Obsadili jsme tedy konečné 3. místo.

 

V Lanškrouně jsme byli na Silvestrovském turnaji již potřetí, a konečně úspěšní... příští rok snad posuneme laťku opět výš..