Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.12.2023 Radioaktivita Hostovice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

17. 12. 2023
V celku solidní hokej byl dnes ke shlédnutí ve skutečské aréně. Hrálo se s hostovickou Radioaktivitou a to jsou vždy dobré zápasy. Nám šlo celkem o hodně a Hostovice si v klidu užívají vedení v tabulce.
Zápas jsme odstartovali snahou o nápor, což se hned v prvním střídání celkem povedlo, kousli jsme do toho jablíčka a čekali co se stane. Soupeř sice nebyl v plné palbě, teda ani my ne, ale i tak se nadechl k úderu. Jenže na dnešek byl velmi speciálně motivovaný a dobře připravený Csardász. Byl jako zeď, dal nám tak jasný impulz ať se toho vepředu nebojíme a jdeme za body. Makali jsme a tvořili si svoje brankové příležitosti. Jenže naše bolest letošní sezóny je nedávání branek a v tom jsme mistři světa. Nedáme nic, ani loženky. To náš soupeř rozhodně tyto problémy nemá, i když musí čelit vynikajícímu Csardászovi. Do konce třetiny přišla branka, branka soupeře, jako ve zpomaleném záběru jsme ze střídačky sledovali přejíždějícího obránce aby neclonil Jirkovi ve výhledu. Jenže přesně v ten moment vyslal z vrcholku kruhů zkusmo střelu, ta zapadla přesně nad lapačku.
Druhou třetinu zahajujeme stejně jako tu první nejprve zkusmo náporem, jenže v samém zárodku náporu jsme vyrobili faul. Přesilovku sice ubráníme, ale Hostovicím umožňujeme zvýšit obrátky a diktovat své tempo a styl hry. Ne že by tomu bylo předtím jinak. Zkrátka soupeř se rozehrál a nám dalo hodně sil nápor zlomit. Branky jsme stejně nedocílili ani když jsme se hodně snažili. Parádně rozehraná přesilovka, soupeře máme pod tlakem a pak z nepochopitelných důvodu jdeme střídat při ztrátě kotouče a necháme soupeře ve dvou zaútočit na samotného Csardásze, 0-2.
Všechno nebo nebo nic, vrháme se do posledních 17 minut letošního roku. Do akce letí Matějda, s pukem zajede až na brankovou čáru v útočném pásmu odkud přesně najde Ráďovu hokejku. Jsme zpět ve hře, rozdíl jediné branky a času móře. Ale sráží nás vyloučení. Hru bez vyloučeného Filouse sice zvládme, hraje se 5-5, ale do obrany naskakuje s Tomášem Fífa a je znát, že není Filip jako Filip, Fífa neznalý cechu obranářského dovoluje při postupném útoku střelu, kterou opět Csardász vůbec nevidí a v domění, že mu končí střela v náručí proklouzává až do branky. Do konce pár minut a rozdíl 2 branek proti takovému soupeři je moc veliký a soupeř je až moc zkušený. Navíc přidává do trochu naší odevzdané hry pojistku.
Hrát takhle minulý týden, Otradov by si neškrtnul a my nemuseli řešit jak se dostat nebo přiblížit postupu do play off. Kdyby jsou kdyby a my čelíme kruté realitě. Můžeme se ale opřít o brankáře, o tom po dnešku žádná. Zápas měl i přes nepříznivé skóre jasného vítěze, našeho Jirku Csardásze Kučeru z Hostovic 
  <div class=