Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.12.2023 Štěpánov-Skuteč "B" 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

4. 12. 2023

Kde začít . . .  no asi ve čtvrtek. To prolétla světem zpráva o návratu Jiřího "Csardásze" Kučery zpět mezi tyče. Velký rozruch tato zpráva vyvolala zejména na hlinecku a skutečsku. Fakt, že HCS budou mít zase svoji brankářskou stálici po neuvěřitelném brankářském kolotoči v letošní sezóně je ten nejlepší předvánoční dárek! Další příjemnou novinkou je letošní premiérový start Johnyho Chlady, borce nově od Mělníka, mimochodem to je místo kde se do sebe pouští dva české veletoky a se stejnou vervou se Honzík pustil i do svého jubilejního 100. zápasu za své milované HCS! Další výbornou zprávou byl první letošní start doktora Špagyho, je fajn mít dohled zkušeného borce přímo ve hře. Špagy tak dokonale zapůsobil coby mentor nových dravců Matěj - Dan se kterými utvořil útočnou formaci. No a za konstelace těchto dobrých zpráv jsme se v neděli před obědem pustili letos podruhé do soupeře, kterého jsme v prvním kole porazili 5-1.

Csardászek si před utkáním lehce osahal pár puků a šlo se na věc. Soupeři se v přívalu sněhu ztratil po cestě brankář a tak narychlo na úvod zaskočil Berda, který se rozchytal v zápase svých Pstruhů proti Vlkům, kde byl v rozporu s přírodou tým Pstruhů úspěšnější! Vítězně naladěn Berda však brzy lovil kotouč ze sítě, jako správný rybář se ukázal většinou defenzivní, ale dnes útočně naladěný Mak. Pár temp v útočném pásmu za brankou soupeře, pár výměn s Johnkem, když byla hlava soupeře tak zamotaná, že nevěděla kde je kdo tak se vytáhl před kasu a pohotově Johnyho servírovaný pas poslal za Berdova záda. Vedení v zápase a jasná převaha nás uklidnila a my měli čas i tvořit. Tvořili i borci, od kterých se to tak často nevidí. Ještě než Berda opustil klec soupeře, stihl inkasovat z hole Váři. Teď když nad tím sedím, přemýšlím, jak vůbec branka vypadala, mám tu jen poznámku, že v ní měl svůj podíl Štěpa s Matějdou. Možná to Vářa věděl, že nebudu vědět a tak se v zápase připomněl ještě dalšímy kousky, ale o nich později. Dvakrát vyprášený Berda je fuč a do kasy vstupuje štěpánovský brankář. S ním se hned z kraje oťukává i Fífa, tak nešťastně, až je z toho oťukávačka s největším drsňákem hostí. To kápo celkem ustojí a i nějaký ten bod by obdržel od poroty. Za odměnu si jde popovídat s časoměřičem. Ve Skutči mají novinku, na trestný chybí plexi a tak je tam člověk v přímém kontaktu s fanoušky, což za chvíli zjistí Miki, který si z trestný udělá detašované pracoviště, které častěji navštěvuje.

Ve druhé části hry trochu zpomalujeme na tempu, i když to z počátku tak nevypadá. Celkem vyostřené utkání, kdy soupeř padá i po snaze nás srazit, se dostáváme do nelichotivé herní situace 3-5, jenže dvojnásobnou přesilovku soupeř nezvládá a naopak my, teda Vářa zasazuje smrtící direkt. V oslabení v obraném pásmu Tom vypichuje kotouč a nasazuje ke sprintu, který končí střelou mezi betony a vedením 3-0. Následuje již avizované zpomalení a soupeř se celkem rychle z nenápadných akcí dostává do hry. Dva slepené fíky dělají z hry drama. 

Ve třetí třetině Csardász už nic nepustí a my držíme hubené vedení. Soupeř psychicky a fyzicky vyčerpán uvolňuje prostor. Herně máme jasnou převahu, ale nemůžeme najít recept na výborně chytajícího brankáře soupeře. Ten dostane až Miki, zřejmě dostal správné informace od diváků, kteří ho rádi navštěvovali při jeho štacích na trestnou. Vypuštěn z trestný vlítne do útoku a vytvoří finální pas na branky generujícího Vářu. Ten čistým hattrickem sestřeluje Štěpánov s úsměvem na tváři. To musí být i pro ty největší soupeřovic drsňáky poslední kapkou. Místo soustředění se na hru v mnohé z dalších věnovaných přesilovek, častěji diskutují a ztrácejí nit zápasu. Tu celkem obstojně držíme my. Respektive Dan s Matějem, prohodí si kotouč, dostanou se z pásma a zakončující Dan ukončuje štěpánovské trápení. Vítězíme v nepohledném utkání 5-2, pravda, šancí bylo asi na dalších padesát zápasů, ale to si asi budeme vybírat postupně. Hlavně když to tam občas spadne :-)