Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC SKULLS HLINSKO x SOS CANADA 11:9 (3:3, 2:2, 6:4)

22. 2. 2012

 V pondělí večer jsme po roce již po osmé přivítali kanadský mančaft SOS HOCKEY CANADA. Tým, se kterým se pravidelně setkáváme již od roku 2006. Jedno utkání jsme dokonce sehráli na území soupeře, tedy v kanadském Torontu. Bilance celkem hrozivá: 11:18, 6:16, 8:8, 5:6 (TORONTO), 5:7, 4:11, 7:5. Výsledky poněkud divoké. Letos jsme byli odhodlání podruhé zvítězit. Do utkání bylo nominováno 15 hráčů a speciál do branky. Ono i složení útoků bylo samo o sobě dosti speciální. Kupříkladu hned v první lajně, vedle Sedláka a Fífy se objevil strejda Kiwak alias protinožec Kadli. Obrana staronová, tradiční a spolehlivá: Kašpárci. Ve druhé lajně se objevili dva bývalí členové Havry a David Kopecký doplnění o Pošvajze, v obraně je podporovalo duo Alešů. Třetí lajna nazvaná pracovně "VETERAN KLUB": Véna, Karel a Špágr společně s novicem Jardou Zdražilem a Honzou Vackem. V brance pod utajeným jménem tajemný muž Yahrmenson Seberkreem... 

   

Již při rozbruslení vzbudily brankářovi zajímavé taneční kreace v brance mnohé rozpaky. Avšak statečný Seberkreem s každým lapeným toušem získával na sebevědomí. Utkání začalo v ostrém tempu, útokem kanaďanů. Ti šli jako první do vedení. To když se prosadil v dresu s javorovým listem na prsou náš Christer. Než započala kanonáda z naší strany, nechali jsme hosty ještě trošku namlsat druhým gólem. Pak ale zvedl zbraně Pošvi a spustil pro nás tak nevídanou věc, brankové hody. Po dvou třetinách stav nerozhodný 5:5. Po úpravě ledu jsme se vrhli za naším cílem, vítězstvím. Červenáčci byli proti, během pěti minut dvakrát zaskočili střelou na bránu jinak jistého Yahrmensona. V takto těžké chvíli pozvedl prapor střelec nejsvátečnější ze všech. Chlup poslal od modré tak silnou pumelici, že ani dva obránci a ani brankář nedokázali střelu zastavit. Ihned v další akci se předvedl Lukáš jako rozený rozehrávač. Místo švestky od modré poslal přízemní pas na Kadliho, který llišácky číhal u kasy, vyrovnáno. Od této chvíle jsme převzali otěže my. Kluci kanadský zkusili na závěr ještě hru bez brankáře, ale místo vstřelené branky inkasovali od Fífy, který využil nesobeckou Kadliho přihrávku. Po siréně ještě následovala již tradiční zápasová vložka v podání Chlup - Schmidtke, přetažený dres přes hlavu Chlupa pak mstil Fífa, který vyškolil v této nečeské dovednosti Dana Grace, kapitána zámořského celku. Bratři "Kličkové" tak uzavřeli povedený duel přátelskou tečkou :)

  

Na závěr nutno poděkovat jistému výkonu Yahrmensona Seberkreema, který odchytal svůj rekordní jubilejní sedmý zápas. Díky Dádo!

  

Foto ze zápasu dodám později tento týden...