Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

          

 

            Myšlenka vytvořit tým, který by byl konkurence schopný v místní soutěži neregistrovaných hokejistů v Hlinsku byla již v roce 2004. Kdy se na hlineckém stadionu pravidelně střetávali dvě party rybníkářů. Proto byli před sezonou 2004/2005 tyto dvě party sloučeny aby vytvořili společný tým. Zajišťování ledů a soupeřů si vzal na svá bedra Filip Chaloupka (současný předseda a kapitán). V této naší první sezoně bylo odehráno přibližně 40 utkání s celky podobným tomu našemu. Postupně během roku jsme si dokupovali chrániče. Na konci sezony byla již sestava stálá a čítala 25 jmen. Bylo dohodnuto, že si necháme vyhotovit dresy a že příští sezonu 2005/2006 vezmeme jako přípravnou.

 

            Srpen 2005 znamenal zrod HC Skulls Hlinsko, byly pořízeny dresy oranžové barvy. Protože jako logo byla vybrána lebka se zkříženými hokejkami, byl i název příznačný Skulls. Na rozjezd jsme si dali dva tréninky a pak hned zajeli do Jihlavy k ostrému testu s tamním HC Fan Club Dukla Jihlava, účastníkem okresního přeboru Jihlavska. Následovala sezona v Hlinsku, kde jsme vyzývali kluby ze širokého okolí. Občas jsme zajeli na jiný stadion,ukázat se. V této sezoně jsme se zúčastnili turnaje v Lanškrounu (5.místo z 12 účastníků), a na závěr sezony pro velký úspěch do Lanškrounu zajeli znovu (8. místo z 16 účastníků), na úplný závěr sezony jsme v Hlinsku uspořádali turnaj pro nám známé soupeře pod názvem

 

Amatér Cup 2006. V této sezoně jsme rovněž sehráli přátelské utkání s kanadským celkem SOS Hockey Kitchener. V této sezoně jsme odehráli 77 utkání. Vzhledem k velkému ohlasu jsme se rozhodli učinit další krok, a to přihlásit HC Skulls Hlinsko do neregistrované soutěže.

 

            Sezonu 2006/2007 jsme tedy měli soutěžní. Přihlásili jsme se jak do Skutečské tak Hlinecké neregistrované soutěže. Kádr jsme posílili a věřili tak v dobré výsledky v premiérové sezoně. Sezona dopadla docela dobře, ve Skutči se nám podařilo postoupit do play off a v Hlinsku jsme předváděli poměrně slušné výkony, vzhledem k faktu, že v našem mužstvu nebyl jediný bývalý hokejista, jako tomu je v ostatních klubech. Skutečskou jsme tedy zakončili na 8. místě z 12 a Hlineckou na 7. z 8. V průběhu sezony jsem se opět účastnili turnajů v Lanškrounu (8. místo), Moravské Třebové (6. místo), Skutči (2. místo) a na závěr roku opět uspořádali turnaj

 

Amatér Cup 2007. V sezoně jsme rovněž sehráli přátelské utkání s kanadským klubem.

 

            Do sezony 2007/2008 jsme tedy vstoupili s vědomím, že naše výkony musíme vylešit, chceme-li pomýšlet na lepší umístění. Bylo rovněž rozhodnuto vytvořit občanské sdružení a zhotovit nové dresy (staré neposkytovali příliš reklamních ploch). Rovněž jsme rozjeli webové stránky www.hcskulls.estranky.cz. Do skutečské ligy jsme vlétli a drželi se celou sezonu na špici soutěže, nakonec jsme dosáhli výborného 3. místa po základní části a postoupili tak do play off. V něm jsme si nevedli vůbec špatně, 2-0 na zápasy jsme vyřadili Štěpánov a postoupili tak do našeho prvního finále. To mělo vynikající diváckou kulisu. V zápase jsme ale podlehli Budislavi 5-4 a tak se musíme pro letošek spojit s celkovým 2. místem. V Hlinsku jsme zakončili ročník na krásném 4. místě. Zúčastnili jsme se turnaje v Lanškrounu (3. místo) a turnaje v Moravské Třebové (4. místo), Amatér Cupu

 

v Hlinsku (který sami pořádáme), na něm jsme uhráli 2. místo! Jako poslední tři roky jsme i letos sehráli přátelské utkání s týmem SOS Hockey, poprvé jsme v něm vybojovali bod za remízu 8:8.

 

            Jednoznačně nejbohatší sezónu 2008/2009 jsme zahájili letním přípravným kempem v kanadském Torontu, zde jsme se zůčastnili místního amatérského turnaje, kde jsme se snažili representovat barvy ČR. Nutno dodat, že výsledky neodpovídali zcela naším představám. Což nás jen utvrdilo v tom, že máme co zlepšovat. Po návratu byla zahájena soutěžní část v obou soutěžích, které neustále hrajeme. Skutečskou ligu jsme projeli jako nůž máslem, když bez jediné porážky skončil náš tým na 1. místě a do play off šel tak s nemalými ambicemi. Z předešlého neúspěšného finále jsme se hodně ponaučili a našemu novém finálovému soupeři Ostrovu uštědřili drtivou porážku 6-2. Ve třetí sezóně slavíme první velký úspěch, titul mistra ligy!! V Hlinsku jsme zopakovali na chlup stejný výkon a skončili na krásném 4. místě.

  

  

           Po veleúspěšné sezóně nastaly hubenější roky, kdy jsem okupovali převážně středy tabulek a na turnajích se až tak moc nedařilo, vyjma Memoriálu Standy Brunclíka, který patří k našim oblíbeným. Zvrat nastal před sezónou 2012/2013, kdy jsme se vydali po dlouhé době opět za hranice ČR a to do slunné Itálie, naše třetí místo nás nakoplo. Hokejová extáze vygradovala v sezóně následující, kdy jsme dva turnaje vyhráli, v lize padli až ve finále po nájezdech s Ostrovem a při naší první účasti na MČR hobby hokejistů obsadili krásné druhé místo, i když je nutné říci, že jsem neprohráli ani jeden zápas a vítěze mistrovství jsme porazili v základní skupině 5:1 a ve finálové skupině jsme právě s tímto budoucím Mistrem utrpěli jedinou remízu na turnaji, takže skóre rozhodlo.. ale dobrá zkušenost a povzbudzení do dalších let. HCS se obohatilo o řadu mlaďochů, kteří jsou závdavkem do budoucna.. je na čem stavět a tak to má být.

  

 

           Jubilejní desátý ročník 2015/2016 našeho působení jsme oslavili stylově. Sezónu jsme zahájili v létě akcí v New Yorku, několik přátelských utkání završených vítězným turnajem na Long Islandu. Do sezóny jsme tak vlétli řádně nabuzení, nezastavili jsme se ani ve finále ve Skutči, kde jsme jednoznačně smetli Otradov 7:0 a podruhé jsme tak slavili opojný mistrovský pocit. 

            Zatím největšího úspěchu jsme dosáhli o pár let později, když jsme si nenechali ujít šanci probojovat se na Mistrovství světa v rybníkovém hokeji. Kvalifikační trunaj v Praze jsme zakončili na postupovém, 3. místě a tak jsme se narychlo vydali do kanadského Plaster Rocku v New Brunswicku. Chlapci (Tomáš Kadlec, Ladislav Klíma, Filip Morávek, Lukáš Pošvic, Jaroslav Zdražil a Jan Žádný) vzorně naše barvy reprezentovali a v konkurenci 110 mančaftů vybojovali nádherné 25. místo! Ve stejné sezóně, tedy 2017/2018 se účastníme zahraničního turnaje v maďarské Budapešti, turnaj jasně opanujeme a ještě navazujeme zajímavé čínské kontakty :-)

  

  

           V sezóně 2018/2019 jak se říká stabilizujeme kádr, oproti předchozím ročníkům, nikdo do týmu nepřichází a nikdo ani nekončí (pokud nepočítám plánované celosezónní zdravotní absence Matějdy a Bajzy). V nabité hlinecké soutěži končíme na čtvrtém místě a ve skutči se radujeme poprvé z trofeje starost města Skuteč, jakési béčkové play off procházíme bez ztráty kytičky a ve finále deklasujeme soupeře z Rosic 13:6! Na konci sezóny jsme zamířili do ruského Petrohradu, kde jsme v tuhé konkurenci ruských nabušených celků obsadili nakonec vynikající 2. místo. Ještě lepšího výsledku jsme ale dosáhli v dovednostních soutěžích, které turnaj doprovázeli. Naši dva borci opanovali obě vypsané kategorie - hráč - Jířa Čůrek Pražan, brankář - Milan Milánek Zahálka. Když k tomu všemu připočteme naše dobré vystoupení i mimo led, byli jsme prakticky bezkonkurenčně nejlěpší!

  

  

          Do sezóny 2019/2020 jsme nastoupili po parádním soustředění, které se konalo na Milovech. Určitě nezapomenutelný bude noční výšlap na Devět skal s jedinou baterkou, závody šlapadel či aportování do vody. Přestavba skutečského zimního stadionu se protáhla a sezóna začala zde až v době, kdy jsme v Hlinsku byli dávnou za polovinou. Sestava pro sezónu nedoznala moc změn, tedy až na návrat Matějdy a Bajzy z marodky a opačným směrem putoval Kůča. Oba zmiňované borce roční absence řádně nakopla a celou sezónu předváděli vynikající výkony. Hlineckou soutěž jsme po tuhých bojích nakonec zakončili na krásném 4. místě. Skutečská soutěž začala se značným zpožděním, ale o to rychlejší měla spád. Základní částí jsme proplouvali ladně a až na dva kotrmelce. Do play off jsme postoupili ze třetího fleku, čtvrtfinálového soka z Ostrova jsme trochu i se štěstím ve druhém utkání vyřadili. Historicky první zlatý gól v dějinách HCS dal Láďa Klíma a poslal nás do semifinále. V něm jsme narazili na Chlumětín, zde jsme stihli odehrát pouze první utkání, které mělo pro nás smolný konec v prodloužení. Do druhého zápasu jsme už nenastoupili. Záhadný čínský virus nejen že ovlivnil celý svět, ale nakonec postihl i naši soutěž, kterou předčasně ukončil, stejně jako jiné podobné soutěže, jako je extraliga apod.

  

          Virus měl navrch i v následující sezóně 2020/2021. To jsme stihli odehrát pouze úvodní duel s Hostovicemi ve Skutči a pak šlus . . . na celý rok. Pouze drobné zpestření, kdy se na moment otevřeli brány zimních stadionů, jsme cvičně sehráli několik zápasů 3 - 3 (s ohledem na počet povolených osob ve vnitřních prostorách). Jediným důstojným vystoupením byla hokejová šou pod otevřeným nebem a zasněženými mantinely na krounském rybníku.  

 

          Když nám dal virus konečně vale a začalo se opět normálně žít, pustili jsme se znova i do hokejového zápolení. Bohužel liga v Hlinsku byla přes veškeré snahy o její udržení rozpuštěna a tak jsme se soustředili už jen na tu skutečskou. Tam jsme si po dlouhé době sáhli opět na medaili, když jsme v bronzové bitvě porazili tým Otradova. Sezónu jsme si zpestřili hokejovým výletem do Rigy na údajně největší amatérský turnaj na světě.

 

         Sezónu 22/23 jsme rozjeli parádně, základní část jsme ve Skutči ovládli, ve finále jsme nestačili na tradičního finálového kata z Hostovic, tam je to léta ohraná písnička a vypjaté duely prostě s borci od Pardubic neumíme. Místo zrušené hlinecké ligy se pravidelně scházíme na zimáku v Hlinsku k pravidelným skullstréninkům, účast místy hojná, místy slabší. Ale pohyb musí být! Zpestření se tentokráte konalo v Kitzbühelu odkud vezeme báječný bronz.   

  

  

Přehled umístění v jednotlivých ročnících:

 

Skutečská neregistorvaná liga: 

   2006 / 2007   8. místo (čtvrtfinále s Jokeritem)

   2007 / 2008   2. místo (finále s Budislaví)

   2008 / 2009   1. místo (finále s Ostrovem)

   2009 / 2010   4. místo (o bronz s Budislaví)

   2010 / 2011   3. místo (o bronz s Ostrovem - kontumace)

   2011 / 2012   5. místo (poprvé neúčast v play off)

   2012 / 2013   7. místo (čtvrtfinále s Hostovicemi)

   2013 / 2014   2. místo (finále s Ostrovem)

   2014 / 2015   2. místo (finále s Hostovicemi)

   2015 / 2016   1. místo (finále s Otradovem)

   2016 / 2017   2. místo (finále s Hostovicemi)

   2017 / 2018   4. místo (o bronz s Chlumětínem)

   2018 / 2019   8. místo (čtvrtfinále s Chlumětínem), 1. místo v poháru starosty města Skuteč

   2019 / 2020   3. místo v základní části, play off nedohráno

   2020 / 2021   nehráno

   2021 / 2022   3. místo (o bronz s Otradovem)

   2022 / 2023   2. místo (finále s Hostovicemi)

  

Hlinecká neregistrovaná liga:

   2006 / 2007   7. místo

   2007 / 2008   4. místo

   2008 / 2009   4. místo

   2009 / 2010   7. místo

   2010 / 2011   9. místo

   2011 / 2012   9. místo

   2012 / 2013   7. místo

   2013 / 2014   7. místo

   2014 / 2015   4. místo

   2015 / 2016   5. místo

   2016 / 2017   3. místo

   2017 / 2018   2. místo

   2018 / 2019   4. místo

   2019 / 2020   4. místo

   2020 / 2021   nehráno

  

   

TURNAJE:

2005   Lanškroun         Silvestrovský MM turnaj                 5. místo (12 týmů)

2006   Hlinsko              Amatér Cup                                    4. místo (8 týmů)

2006   Lanškroun         Závěrečná sedma                          5. místo (16 týmů)

2006   M. Třebová       Cyklistický superpohár                    8. místo (8 týmů)

2006   Lanškroun         Silvestrovský MM turnaj                 8. místo (10 týmů)

2007   Hlinsko              Amatér Cup                                    4. místo (6 týmů)

2007   Skuteč              Memoriál S. Brnuclíka                     2. místo (4 týmy)

2007   M. Třebová        Cyklistický superpohár                   4. místo (8 týmů)

2007   Lanškroun          Silvestrovský MM turnaj                3. místo (12 týmů)

2008   Hlinsko              Amatér Cup                                    2. místo (6 týmů)

2008   M. Třebová        Cyklistický superpohár                   9. místo (10 týmů)

2008   Toronto              Canlan Classic                               9. místo (12 týmů)

2008   Lanškroun          Silvestrovský MM turnaj                9. místo (12 týmů)

2009   Hlinsko              Amatér Cup                                    4. místo (6 týmů)

2009   Skuteč               Memoriál S. Brnuclíka                    2. místo (4 týmy)

2010   Domažlice         Turnaj Ďáblů                                   9. místo (10 týmů)

2010   Skuteč               Memoriál S. Brnuclíka                    2. místo (4 týmy)

2011   Skuteč               Jokerit Fischer Cup                        3. místo (4 týmy)

2011   Skuteč                Memoriál S. Brunclíka                   2. místo (4 týmy)

2012   Cortina                Autumn Classic 2012                    3. místo (10 týmů)

2012   Skuteč                Memoriál Standy Brunclíka           3. místo (4 týmy)

2013   Břeclav               Fofo Cup                                       1. místo (6 týmů)

2013   Skuteč                Memoriál Standy Brunclíka           1. místo (4  týmy)

2014   Uherský Ostroh   Mistrovství CŘ hobby hokejistů    2. místo (8 týmů)

2014   Skuteč                Memoriál Standy Brunclíka           1. místo (4 týmy)

2015   New York            4th July Tournament                     1. místo (4 týmy)

2015   Břeclav               Fofo Cup                                       3. místo (4 týmy)

2018   Praha                 Kvalifikace M/S                              3. místo (24 týmů)

2018   Plaster Rock      M/S v rybníkovém hokeji               25. místo (110 týmů)

2018   Budapešť           Fox Ice Hockey Cup                      1. místo (8 týmů)

2019   Praha                 Kvalifikace na M/S                         9. místo (účast v osmifinále, 24 týmů) 

2019   Petrohrad           Leningrad Cup 2019                      2. místo (SILKWAY CUP)

2022   Riga                   Riga Cup 2022                               2. místo (divize D, 16 týmů celkem)

2022   Kitzbühel            Kitzbüheler Hockey Cup 22           3. místo (12 týmů)

2023   Füssen               Oktoberfest Cup 2023                    1. místo (6 týmů)