Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.1.2009 - 20:30 - Skulls vs. Bradlo 3:1

16. 1. 2009

16.1.2009 - 20:30 - Skulls vs. Bradlo 3:1

 

 

branky a nahrávky: Dahlberg (Chaloupka F), Černý (Kadlec M, Picka), Kadlec M (Černý)

 

vyloučení: Krčil (sekání) 2, Ročňák (podražení) 2 

  

sestava: Řezníček - Pavlík, Picka; Šikl, Ročňák; Mudroch, Krčil - Zmeškal, Chaloupka F, Dahlberg; Vojanec, Černý, Kadlec M; Vrána M, Plachý, Vašek

 

hvězda zápasu: Christer Dahlberg (nejlepší hráč)

 

 

           

            Až v lednu jsme se poprvé střetli se soupeřem o jehož kádru toho moc nevíme. Neznáme jejich sílu ani jejich slabiny. V kabině se nás sešlo až až, jen obránci se nějak nedostávali. Mezi 10 útočníky se muselo vybrat kdo se stáhne a vypomůže zadním řadám. Byl vybrán Dáda, jeho nekompromisní přístup a nebojácnost jít do osobních soubojů je pro obrannou hru jako stvořená. Jeho parťákem byl ostřílený matador Šiki.

            Tým Bradla se na led trousil pomalu. A jen zlehka se rozcvičoval, zatímco my jsme jeli svoji standardní sestavu. Ihned po úvodním vhazování jsme se rozlétli do útoku, po poměrně snadném postupu do pásma jsme ale narazili na tuhou a tvrdou obranu. Věděli jsme moc dobře, že na tento styl my musíme reagovat a proto jsme rychle střídali formace a udržovali naši hru v tempu, po ledě jsme téměř létali a o každý puk bojovali. Hrál se poměrně pohledný hokej s řadou šancí. Jenže my měli Dydyho v kase, a ten spolehlivě kryl všechny většinou dalekonosné střely. První branka padla po skoro již tradičním signálu Fífy a Christera, vyhrané buly a rychlý pas do středního pásma. O zbytek se postaral Christer, akci sám na brankáře zakončil pohlednou střelou pod víko. Bohužel jsme ještě v tom samém střídání obdrželi vyrovnávací branku.

            Rovnovážný stav nebyl ale pravým obrazem hry, to věděl i Ráďa. Rázným krokem tak vyřešil stávající situaci. Nejprve Kadli rozjel akci a vyslal přesný pas na středovou čáru, Ráďa nemusel ani nijak zpracovávat, objel dva hráče a tvrdou střelou zápěstím překonal Pavlíka v brance Bradla. Vedli jsme 2-1, ale Bradlo se jen tak nevzdávalo. Čím dál častěji vysílalo na steč naší branky jednoho bukaře za druhým. Dydy ale měl již zavřeno, za svá záda už nehodlal pustit ani jeden puk. My jsme setrvávali v našem rychlém pohybu a nutili tak soupeře hru více otevírat. Navíc se začala projevovat naše početní převaha. Obrovská šance Christera a Fífy ještě zůstala nevyužita, několikrát se postupně ocitli tváří v tvář brankáři ale svou šanci nevyužili. Stejně si počínal i Kašpárek Lukáš, který se po nečekaném výletu ocitl sám v útočném pásmu, svou šanci však promeškal a nezakončil. Když se už zdálo, že se bude Bradlo nadechovat k závěrečnému náporu, přišel zlomový okamžik. Skvěle hrající Ráďa si pohrál s obranou, obkroužil branku a předložil kotouč na stříbrném podnosu Kadlimu, který byl sám před brankou, bomba k tyči a vedeme 3-1.

            Konec utkání se hrál již v mírném tempu a my se tak zaslouženě radovali z cenného vítězství nad týmem, který si v minulém kole téměř poradil s Pantery. Naše série neporanitelnosti se protáhla na 6. zápas v řadě. Počítáme-li skutečskou a hlineckou ligu dohromady. V kabině jsme si zvolili za hvězdu Christera, jeho forma stoupá zápas od zápasu. Doufejme, že ji potvrdí již v dalším zápase proti Budislavi ve Skutči.