Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.1.2009 - 20:30 - Skulls vs. Budislav 1:1

17. 1. 2009

17.1.2009 - 20:30 - Skulls vs. Budislav 1:1

 

 

branky a nahrávky: Černý (Ročňák)

 

vyloučení: Picka (krosček) 2, Ročňák (podražení) 2, Kadlec M (vražení) 2, Chaloupka F (sekání) 2, Ročňák (nedovolené bránění) 2 

  

sestava: Řezníček - Ročňák, Picka; Kadlec J, Slavík - Zmeškal, Chaloupka F, Fiala; Kopecký, Černý, Kadlec M; Vrána M, Vojanec

 

hvězda zápasu: Aleš Picka, Radek Černý, Jaroslav Kadlec (nejlepší hráč)

 

 

           

 

            Den po našem triumfu na hlineckém ledě jsme nastoupili na led proti Budislavi. Tolik očekávané repete loňského finále konečně přišlo. Vytouženou chvíli kazil pouze fakt, že jsme se nesešli v ideálním počtu ani složení. Ačkoli, co je ideální složení? Umíme zahrát proti silným soupeřům i bez velkých opor, které v týmu máme. V den zápasu odpadl Christer, kterého sklátilo nachlazení a my tak museli sáhnout k již prověřenému způsobu dvou centrů, dvou křídel vždy na jednu třetinu. Před rozbruslením se zjistilo, že jakýsi pukonosič zapomněl bandasku s kotouči doma. Nezbylo než se rozbruslit jen tak a doufat, že při hře si s pukem dostatečně pohrajeme. Náš cíl byl totiž nepůjčit soupeři puk.

            Již první akce ukázala, že i v neúplném počtu budeme nabuzené Budislavi zdatným soupeřem. Náš dnešní soupeř dosahuje zlepšení každým zápasem, tomu odpovídají i výsledky z posledních kol. Toho jsme nedbali a do protivníka se zakousli. Pozvolným nátlakem jsme se nastěhovali do obranného pásma, naše šance ale zůstali naprosto nevyužity. A že jich bylo. Budislav překonávala naši obrannou čtveřici jen sporadicky, ale přeci jen se podařilo z ojedinělého útoku vstřelit první branku utkání. Nečekaný gól nás na chvíli pozastavil v útočných výpadech. Ale jen do chvíle, kdy se rozjel kdo jiný než Ráďa, střelec posledních zápasů nabral po Dádově pasu rychlost, prodral se do útočné třetiny a z pravé strany poslal prudkou ranou kotouč do vinglu jinak bezchybně chytajícího brankáře soupeře. Po vstřelené brance jsme ožili a očekávali další navyšování skóre. To se ale nakonec nekonalo, naše střely ač dosti prudké a mnohdy nečekané končili vždy v brankářově náruči.

            Protože jsme nedokázali naše šance do konce zápasu využít, skóre se již nepohlo. Výsledek 1:1 je spíše fotbalový a bod za plichtu potěšil více Budislav. I když jsme měli více ze zápasu, museli jsme se sklonit před výbornou defenzivní hrou soupeře podpořenou fantastickým brankářem. Ještě jedna věc nás těšila kromě herního projevu a to, že zápas byl pohledný a čistý a v duchu fair play. V kabině jsme se nedokázali shodnout na hvězdě utkání, stejně hlasů obdržel Džejár, Jarin a Ráďa , zvolili jsme po vzoru NHL tři hvězdy utkání. Průběh zápasu byl dopodrobna rozebrán u žejdlíku piva, respektive mlíka v jednom případě.

            V následujícím týdnu nás čekají dva zápasy, v úterý hrajeme v Hlinsku se Stars a v sobotu se Štěpánovem. Nezbývá než doléčit šrámy a vypotit nachlazení, abychom se sešli v hojnějším počtu a mohli tak pokračovat v dobrých výkonech.