Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.10.2008 - 20:30 - Stars vs. Skulls 4:1

1. 10. 2008

1.10.2008 - 20:30 - Stars vs. Skulls 4:1

 

 

branky a nahrávky: Chlada (Šikl)

 

vyloučení: nikdo

 

 

sestava: Řezníček - Krčil, Pavlík, Chaloupka P, Picka, Šikl - Zmeškal, Chaloupka F, Dahlberg; Vrána M, Plachý, Vrána J; Černý, Chlada, Vašek

 

 

   Středeční večer patřil v Hlinsku hokeji, zvláště pak startu 27. ročníku ligy neregistrovaných. O otvírák sezóny se postarali hlinečtí Stars, kteří jako domácí hostili právě náš mančaft.

   Do prvního letošního utkání jsme vstoupili se slušnou sestavou. Oproti loňsku ale s hendikepem málo odehraných předsezónních utkání. Nebýt našeho výletu za oceán, napočítali bychom naše zápasy na prstech jedné ruky vysloužilého truhláře amatéra. A tak byl úvod plný nepřesností a zbrklostí. Co však ale nechybělo a zajisté nejen mne mile překvapilo bylo bruslení a rychlost. Od samého začátku jsme byli svému soupeři velice vyrovnaným soupeřem, ne-li rychlejším. Brzy jsme dostali jistotu na naše hokejky a začali si tvořit slibné šance, jenže gól nepřicházel.

   Zhruba v polovině utkání přišla první rána, zřejmě ještě vlivem nesehranosti se stalo, že v jeden moment se v rohu našeho obraného pásma ocitli hned čtyři naši hráči. Úplně jinde se ale pohybovali hráči Stars s pukem. A tak pro ně nebylo nic jednoduššího než od modré propálit Dydyho v kase, 1-0 pro Stars. Následovala zhruba desetiminutovka, kdy jsme měli jednu šanci za druhou a dělali vše možné i nemožné abychom vyrovnali skóre. V zápalu boje v útočné třetině byl ale na středu hřiště opomenut bukař, vyhozený puk z pásma pak znamenal druhý gól do naší sítě, 2-0.

   Přišla pauza, konečně byl prostor pro diskuzi. Hlavní slovo měl kapitán a všichni ostatní.Výsledek se dostavil, bohužel nevyjádřen gólově. Druhou polovinu jsme zcela ovládli. Každá z formací si vytvářela 2 - 3 slibné šance za střídání, ale nemohoucnost vstřelit byť ušmudlaný jediný gól nám svazovala ruce. K tomu všemu přišli další dvě rány ze strany Stars. Situace jako přes kopírák, jednou opomenutý bukař 3-0 a následně se zase všichni hráči slezli do oblíbeného rohu 4-0. Zápas byl rozhodnut.

   Naštěstí pro nás, se před koncem podařilo vstřelit toliko kýžený gól. Náš tlak v pásmu výborně zužitkovala formace vedená naší novou posilou Sedlákem. K odraženému puku si k mantinelu sjel Honza Šikl a bombou od modré pálil na kasu, tam stále dobře postavený Sedlák. Šikovně tečovaný puk se zavlnil poprvé a naposled v soupeřově síti, 4-1.

   To bylo z naší strany vše, jako celý zápas jsme ještě několik 150% šancí měli, ale nevyužili. Snad si to schováváme na další zápasy.