Jdi na obsah Jdi na menu
 


22.11.2008 - 20:30 - Skulls vs. Štěpánov 3:3

22. 11. 2008

22.11.2008 - 20:30 - Skulls vs. Štěpánov 3:3

   

 

branky a nahrávky: Vrána J (Vrána M), Vrána J (Chaloupka F), Vrána M (Vrána J)

 

vyloučení: Kadlec M (zdržování hry) 2, Mudroch (hrubost) 2, Zmeškal (sekání) 2, Mudroch (podražení) 2, Ročňák (podražení) 2   

   

sestava: Řezníček - Chaloupka P, Pavlík; Picka, Slavík; Mudroch, Kadlec J - Vrána M, Chaloupka F, Vrána J; Kopecký, Černý, Kadlec M; Ročňák, Zmeškal, Dahlberg

   

hvězda zápasu: fanoušek Štěpánova v zelený bundě

 

   

  

   O první průběžné místo ve skutečské nerelize jsme se v sobotu střetli se silným týmem a horkým favoritem na vítězství, Štěpánovem. Po loňském úspěchu v play off, jsme již věřili, že i takového soupeře můžeme přehrát.

   Od úvodních momentů jsme se snažili přebrat otěže zápasu. V tomto ohledu se asi jako nejaktivnější lajna jevila řada vedená Ráďou. Ta prakticky po celý zápas nepustila soupeře do našeho obranného pásma. Kolotoč přihrávek a střel však nikdy neskončil gólem, ačkoliv k němu měli při každém střídání blízko. Naštěstí jejich zvlhlý střelecký prach byl nahrazen bratry Havraními. Ve druhém střídání šel puk na bránu, kde stál jako obvykle Fífa, puk byl vyražen a následně se hra dostala za branku, kde stál Havry, ten jen lehce přeťukl puk Havranovi a ten objel branku a z boku zasunul, 1-0. Z vedení jsme se ale radovali jen do první přesilovky. Slabou chvilku si vybral málo hrající bek Chlup. Po zpracování přihrávky si chtěl "asi" vybruslit a poslat puk na křídlo, ale naneštěstí upadl a nechal tak puk soupeři, který se řítil sám na branku, ruským blafákem z metru bylo vyrovnáno na 1-1.

   Do opětovného vedení jsme se dostali na počátku druhé třetiny, kdy po tvrdším intermezzu se k puku po vyhraném osobním souboji dostal Fífa, poslal puk na Havrana a ten stejně jako napoprvé poslal puk do branky z pozabranky, 2-1. Pak přišla další velká šance Fífy, když si naťukl puk s Havranem, ale nájezd sám na gólmana nevyužil. Pohledný hokej byl narušen nepříjemným momentem. Při rozehrávce soupeře se srazil Mucek s útočníkem Štěpánova, nezaviněny střet skončil vyraženým dechem a mírným otřesem pro borce ze soupeřových řad. Naštěstí byl hráč brzy v pořádku a mohlo se pokračovat dále. Hra byla krapet nervozní, zřejmě po nečekané přestávce. Po úspěšně zvládnutém oslabení 3-5 jsme v plném počtu obdrželi vyrovnávací branku přímo z buly na 2-2. 

   V poslední třetině se nám podařilo vsítit opět vedoucí branku, střelu Havrana dorážel velmi úspěšně mladší bratr Havry, 3-2. Po této brance ovládli všechny naše lajny hřiště. Drtili jsme soupeře v jeho pásmu. Když už se zdálo, že zápas zvládneme vyhrát, dostal se soupeř do ojedinělé šance, kterou využil na sto procent. Konečný stav 3-3 se jevil vzhledem k vývoji utkání jako spravedlivý, avšak z pohledu herní převahy pro nás dosti nespravedlivý. K výčtu utkání bychom ještě "poděkovali" fandům Štěpánova, zvlášte pak jistému fanouškovi v zeleném ošuntělém kabátku, který nám vyhrožoval ještě po zápase. Ještě, že měl po ruce zábradlí aby svůj slovní projev ustál. Zajímalo by nás, zda si ze zápasu bude něco pamatovat, soudě podle půllitrů, které v zápase měnil za plné s pravidelností našeho střídání :-)