Jdi na obsah Jdi na menu
 


24.1.2009 - 8:30 - Štěpánov vs. Skulls 1:7

24. 1. 2009

24.1.2009 - 8:30 - Štěpánov vs. Skulls 1:7

 

 

branky a nahrávky: Kopecký (Černý), Černý (Chaloupka P, Kadlec M), Kopecký (Kadlec J), Kadlec M (Černý), Vrána J (Ročňák), Kopecký (Kadlec M, Černý), Chaloupka F (Chlada, Fiala)

 

vyloučení: Kadlec M (hákování) 2, Fiala (hrubost) 2, Slavík (podražení) 2 

  

sestava: Řezníček - Chaloupka P, Mudroch; Picka, Kadlec J; Slavík, Vacek - Fiala, Chaloupka F, Chlada; Kopecký, Černý, Kadlec M; Vrána M, Ročňák, Vrána J

 

hvězda zápasu: David Kopecký (nejlepší hráč) 

 

           

           

         O vele důležité body jsme se v sobotu ráno střetli se Štěpánovem. Vedení v soutěži a dostatečný náskok zaručující play off vnesl v posledních zápasech klid a přehled do naší hry. Přesto je vždy co zlepšovat, například naše střelecká úspěšnost. Recept na dobrou mušku přivezl Honzík Vacků, který tento recept sladil se svými šestadvacetinami a donesl osmiletou skotskou. No, soudě podle výsledku, recept to je nápaditý a funkční.

         Tři nabušené lajny, po ránu lehce rozespalé se trousili na led. Sotva jsme setřásli únavu důkladným rozbruslením, vrhli jsme se do zápasu. Již první střídání blueline přineslo uklidňující první branku, akcičku jak vystřiženou z učebnice ledního hokeje předvedlo duo Ráďa – David, prvně jmenovaný obkroužil a obelstil rychlými pohyby hokejky oba obránce a poslal přesnou přihrávku ke vzdálené tyči, pro Davida pak již nebylo nic jednoduššího než zavěsit, 1-0. Branka nás sice uklidnila, ale rozhodně nevnesla klidu do hokejek, i nadále jsme si nedokázali přihrát a zužitkovat naši optickou převahu. Štěpánov se do útoku dostával jen tu a tam, hra se odehrávala spíše ve středním a obranném pásmu soupeře. Druhá branka patřila rovněž do kategorie povedených, Kadli zatáhl puk za branku a vyslal pas na Chlupa, ten se totiž odhodlal k nečekanému kroku, když si sjel z postu beka až na hranici bodu pro vhazování. Střelou z voleje vyslal kotouč po ledě na bránu, tam stál perfektně postavený Ráďa, jenž šikovnou tečí poslal puk mezi brankářovi nohy, 2-0. Ještě před změnou stran se prosadil napodruhé střelec dnešního večera David, v rohu obranného pásma zachytil nahození Jarina, proháčkoval se až před branku a šoupnul touš pod víko, 3-0.

         Po první třetině jsme měli luxusní náskok. Avšak předváděná hra nás toliko neuspokojovala a tak jsme se hecli, že na aktivitě přidáme. Moc dobře známe skrytou síla Štěpánova, který dokáže svou silovou nátlakovou hrou přivést soupeře k šílenství. Naštěstí pro nás se soupeřova taktika nekonala. Naopak, my jsme přidali ještě několik pohledných branek. Nejprve opět skvěle hrající Ráďa vytvořil závar za štěpánovskou brankou, nastalého zmatku využil Kadli, který si podobně jako Chlup sjel na střelu před branku, na rozdíl od Chlupa ale vyslal krapet prudší ránu, která sama o sobě končila v síti, 4-0. Odpor soupeře definitivně zlomil Havran. Výborně hrající Dáda, respektive bek v posledních zápasech byl dnes nanominován do centra havraního dua. Jeho aktivita vynesla pátý gól do sítě domácích. Dáda zachytil rozehrávku ve středním pásmu, rozhlédl se a našel volného Havrana. Hlinecké eso už nemělo problém zápěstní střelou vyslat náš tým do vedení 5-0. Do konce třetiny se blýsklo bratrské duo Chaloupků, to se postaralo o jediný úspěch Štěpánova. Vyhozený puk do našeho obranného pásma dojel Chlup, místo přihrávky na volného bratra zvolil komplikovanou rozehrávku po mantinelu, kde stáli dva hráči soupeře, zachycený puk byl logicky vyslán na Dydyho branku, tam stál Fífa, který šikovnou tečí změnil dráhu puku a zmátl tak i Dydyho, lehká dorážka domácího útočníka už byla jen třešinkou na dortu této akce, 5-1.

         Taktika v poslední třetině byla jasná. Ubránit náš náskok a pokud možno přidat pár branek na vylepšení skóre. Čas pomalu plynul, zhruba v polovině třetiny přišla 6. branka. Hattrickem zakončil své vystoupení David, koncert blueline v obranném pásmu po ose Ráďa – Kadli zakončil právě David. Hra této řady nám dělá již od loňské sezóny radost, kombinací a rychlým přístupem k puku nedají moc šancí soupeřům. Zápas pak v poslední minutě zakončil autor vlastní branky Fífa, nevyhozený puk šel nejdřív od Pepíka k Sedlákovi a pak k Fífovi, od modré pak stačilo pár kroků, střela přes obránce a výsledek 7-1, který jsme opravdu nečekali. Předvedená hra výsledku příliš neodpovídá, tedy kromě blueline, ale zase se nám podařilo využít šance, což je velký pokrok směrem k blížícímu se play off. Střelec dnešního utkání byl zvolen po zásluze i hvězdou zápasu a mohl si tak odnést pěknou teplou věcou cenu, termoponožky značky Libor Jindřichovský. Snad mu nepřinesou v práci u téměř konkurence nějaké problémy J