Jdi na obsah Jdi na menu
 


28.2.2009 - 2. semifinále - Otradov vs. Skulls 2:3, 1:3SN

28. 2. 2009

28.2.2009 - 20:30 - Otradov vs. Skulls 2:3, 1:3SN, 1:2 na zápasy 

 

 

branky a nahrávky: Fiala (Kopecký), Kopecký (Vrána J), Kopecký (Fiala, Černý), Kopecký (vítězný SN)

 

vyloučení: Rector (nebezpečná hra vysokou holí) 2, Ročňák (podražení) 2, Picka (vražení ze zadu) 2 + 10 + OK, Slavík (napadení) 2, Vrána J (podražení) 2, Vrána J (nebezpečná hra vysokou holí) 2

  

sestava: Řezníček - Vacek, Slavík; Chaloupka P, Zmeškal; Mudroch, Picka (od 10. Rector) - Rector (od 10. Chlada), Chaloupka F, Dahlberg; Kopecký, Černý, Fiala; Vrána M, Ročňák, Vrána J

 

hvězda zápasu: Michal Řezníček a David Kopecký (nejlepší hráč) 

 

           

           

           

           Druhý zápas, sobota večer. Na zimním stadionu se tísnilo několik fandů z Otradova. Skulls pomalovaní bleděmodrými válečnými barvami, Otradov nabuzený s vidinou postupu. Tak nějak vypadal začátek utkání bitvy o finále. Po minulém vítězství stačilo Otradovu jen remizovat, nás by zachránilo pouze vítězství a poté vítězství na samostatné nájezdy.             

            Zápas započal naším pokusem o usazení v obranném  pásmu, Muca dostává puk na modrou, ale než se připraví ke střele, je mu kotouč vyražen a sprinutjící soupeř v brejku sám na Dydyho skóruje, 1-0. Krve by s v nás nedořezal. Takový vstup jsme nečekali. Za krátkou chvíli přišel další zdracující moment, Džejár při hře u mantinelu srazil spoluhráče k zemi, za což byl vyslán na tretsnou, z nepochopitelných důvodů následoval ještě osobní trest a tak si šel nejnabuzenější hráč na hřišti svléknout kostýmek. V následujícím oslabení nám Otradov zasadil druhou ránu, bombou od modré prostřelili Dydyho do víka, 2-0. To už bylo zlé. První třetinu o bytí a nebytí jsme totálně nezvládli.

           Do druhé části hry však nastoupil jiný tým, zmobilizovali jsme síly, zrychlili frekvenci střídání a snažili se soupeře ujezdit, protože hrál celý zápas na dvě lajny, což jak jsme doufali se i přes nesporné kvality a fyzycké fondy, nedá zvládnout. Otradov již v minulém utkání sáhl během hry k této osvědčené a fungující strategii. Naší odpovědí byli rychlé šichty a dohrávání osobních soubojů. Vzájemné povzbuzování nás vybičovalo k výkonu, který jsme potřebovali. Nejprve se jako štírek protáhl David kolem prken a z rohu vyslal přesný pas na Pepíka, střela z kruhů po ledě skončila v síti, 2-1. Obrovská euforie nám nalila do krevního oběhu ještě více energie. O vyrovnání se postaralo duo David - Havran. Možná oba zavzpomínali na nejlepší roky strávené v hlineckém áčku. Na modré stojící Havran našel parádní dělovkou Davida, číhajícího u tyčky, pak už měl práci lehkou, 2-2. Vyrovnáno. Jsme opět v zápase.

          Na soupeři byla znát únava, ale hlavně zklamání. Před námi byla ještě jedna třetina, ve které jsme potřebovali vstřelit kýžený vítězný gól. Otradov jsme v poslední části hry již do šancí nepouštěli. Trpělivě jsme čekali na svoji šanci, která přišla zhruba 10 minut před koncem. Ráďa kouzlil za brankou, nahozeného puku před branku se chopil Pepík, ten ale trefil pouze betony, k odraženému puku se dostal Davča, prudká rána z metru a my měli sebevědomí až na střeše, 3-2.

          Dokonalý obrat v zápase, kde jsme se viděli již v bojích o bronz. Důslednou hrou jsme ukočírovali i pokus o závěrečný tlak Otradova a hleděli vstříc nájezdům.

          Jako první se rozjel Havry, očekávaná klička se konala, ale gólman následnou střelu vychytal. U nás byl Dydy rovněž úspěšný. Ve druhém kole nájezdů se rozjel Ráďa, střelou do růžku vymetl branku 0-1, na druhé straně se Otradovští rovněž prosadili 1-1, tím byli jejich střelecké počiny ukončeny. Dydy ostatní nájezdy vychytal a když k tomu přičteme dva přesné záasy v podání David a a Christra, máme z toho radostnou válenici na ledě!! To, nač celou sezónu myslíme a kvůli čemu dřeme je tu, finále příští týden!! Smekáme před výborným výkonem Otradova a přejeme hodně úspěchů v bojích o 3. místo.