Jdi na obsah Jdi na menu
 


30.12.2008 - 19:45 - Skulls vs. Pivaři 3:2

30. 12. 2008
 
30.12.2008 - 19:45 - Skulls vs. Pivaři 3:2

 

 

branky a nahrávky: Vojanec (Šikl, Chaloupka F), Zmeškal (Černý, Vrána M), Dahlberg (Černý)

 

vyloučení: Ročňák (podražení) 2, Vojanec (sekání) 2, Dahlberg (nebezpečná hra vysokou holí) 2 

  

sestava: Řezníček - Šikl, Chaloupka P; Vacek, Slavík; Krčil, Mudroch - Ročňák, Chaloupka F, Dahlberg; Vrána M, Černý, Zmeškal; Plachý, Vojanec

 

hvězda zápasu: Christer Dahlberg (nejlepší hráč)

 

 

            V posledním zápasu roku 2008 jsme hostili coby domácí mužstvo tým Pivařů, který nám dal vždycky zabrat. Ještě před samotným utkáním jsme řešili soupisku, ta se za posledních 24 hodin dost změnila. I tak jsme měli celkem slušnou sestavu tří vyrovnaných pětek, podpořených vzadu vynikajícím brankářem. Dydy nás v posledních zápasech hodně podržel a tak jsme se k jeho výkonu upínali. V kabině bylo ještě nutné vyřešit absenci Sedláka. Z neznámých příčin se k utkání nedostavil, a tak se  sáhlo k osvědčenému řešení, tedy hře na dva centry, jimiž se stali Fífa s Ráďou.

           Nečekaně dobrý úvod předznamenal kvalitu utkání. Hodně se bruslilo a hrálo se nahoru a dolu. Po závaru před Pivařáckou brankou hodil hokejku brankář Pivařů, náhradník hlineckého áčka, Gregor. Rozhodčí nařídil bez váhání trestné střílení. K němu se postavil Fífa, který se v předchozí šanci díky hozené holi neprosadil. Blafák do bekhendu skončil bohužel v lapačce strážce soupeřovi svatyně. Možná i tato zmařená šance roztočila nevídaný kolotoč šancí, které jsme ne a ne využít.

           Branka nakonec podle hesla: „nedáš, dostaneš“ padla do naší sítě. V přesilovce potrestali Pivaři vyloučení Dády. Naštěstí naše psychika neutrpěla žádnou újmu a snad i díky tomu se nám celkem brzy podařilo nejen vyrovnat, ale dokonce zápas otočit. Šiki dostal nabito od Fífy, jeho ránu pak ještě před brankou mistrovsky ztečoval Kuba, 1-1. Na obou stranách se stále hrál velice pohledný hokej. Nás stále trápilo neproměňování vyložených šancí, do kterých se dostávali naši útočníci. Jednu se nám přeci jen podařilo využít. Výborně hrající Havry narazil Ráďovi, který si pohrál s obranou a předložil bezchybný pas Danovi. Přihrávku před bránu na stříbrném podnose Dan přetavil ve vedoucí branku, 2-1.

          Vedoucí brankou jsme probudili z letargie i takové hráče jakými jsou Fíra a Saku, kteří barvy Pivařů hájí. Vmýšleli jednu akci za druhou a hra se tak postupně nastěhovala do našeho pásma. I přes stupňující se tlak hostů jsme dokázali tu a tam vyrazit do brejku a ohrozit soupeřovi branku. Bohužel při jednom takovém brejku nám sebrali bleskově kotouč a uháněli k brance, na modré se navíc srazil Mucek s Mírou a bylo zle, situaci dva na nikoho využili Pivaři a srovnali stav na 2-2. To bylo ze strany Pivařů vše. Zahrozili ještě jednou, když na dvakrát střílel Gregor na našeho Dydyho, leč ten se vytasil proti bývalému hlineckému brankářskému esu super zákrokem a jeho dorážku lapil na brankové čáře. Zápas tak spěl k remíze. Těsně před koncem utkání se na ledě mírně přiostřilo, postaral se o to náš tvrďák Dáda a pivařovi Saku, zmatku kolem jejich stranice využil Christer. Po přihrávce od Rádi zužitkoval svůj nájezd a mohl se tak radovat z vítězné branky.

Nejlepším možným způsobem oslavil svoje včerejší narozeniny. Nejen pro Christera měl tento zápas zajímavý náboj, Havry si již potřetí zahrál proti svým bývalým spoluhráčům. Možná i tento fakt měl vliv nato, že ihned po zápase chudák Havry nevěděl jak zápas dopadl a domníval se, že jsme pouze remizovali. Z tohoto omylu ho nevyvedlo 14 spoluhráčů včele s Dydym, který nejlépe věděl kolik branek obdržel, ale až příchod rozhodčího, který jej ujistil o našem vítězství. Není tedy divu, že takovýto zápas bylo třeba spláchnout několika doušky zlatavého moku a zajíst kusem masa…