Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.1.2009 - 11:45 - Skulls vs. Sokol 4:4

4. 1. 2009
 

4.1.2009 - 11:45 - Skulls vs. Sokol 4:4

 

 

branky a nahrávky: Vojanec (Vrána M), Chaloupka F (Dahlberg), Chaloupka F, Kadlec M (Černý)

 

vyloučení: Vacek (držení) 2, Krčil (faul kolenem) 2 

  

sestava: Ducheček - Pavlík, Chaloupka P; Vacek, Slavík; Krčil, Picka - Stárek, Chaloupka F, Dahlberg; Zmeškal, Černý, Kadlec M; Vrána M, Vojanec, Ročňák

 

hvězda zápasu: Filip Chaloupka (nejlepší hráč)

 

 

           

K prvnímu zápasu v novém roce jsme vyjeli v hlinecké plecharéně proti Sokolíkům. Doufejme jen, že se nenaplní tolik omílané rčení: Jak na Nový rok, tak po celý rok. Ale od začátku. V kabině se sešlo již tradičně 16 hráčů a Dydy. Toho jsme pro dnešní zápas propůjčili Sokolíkům, aby si taky zachytal J Naši svatyni hájil po delší době Sovi, který měl ještě v živé paměti vystoupení proti Panterům, které se nám jako celému týmu příliš nevyvedlo.

Úvod utkání ukázal o kolik jsme se zlepšili oproti poslednímu vzájemnému střetnutí. Hned v prvním střídání jsme si lajnou Karel – Fífa – Christer vytvořili několik šancí a usadili se ihned v pásmu. V obdobném duchu se vedli všechny naše následující střídání. Jedna šance za druhou a navíc jsme Sokolům nepůjčili puk. Naši převahu jsme dokázali i gólově vyjádřit. Svoji střeleckou sérii prodloužil na třetí zápas Kuba. Po závaru který předvedl Havry s Dádou v obranném pásmu využil své veliké postavy, natlačil se před Dydyho a domlátil puk až do brány, 1-0. Vedení jsme si neužili nadlouho. Nikdo z nás netušil co přijde ze strany Sokolů.

Asi vedení a ještě doznívající vánoční nálada způsobila náš herní útlum. Po vstřelené brance pomalu převzal otěže zápasu soupeř. První větší šance soupeře znamenala branku za Soviho zády a vyrovnání stavu. Vstřelená branka roztáhla Sokolům křídla. Začali na ledě létat a vytvářet si šance. Na rozdíl od nás je dokázali využít bezezbytku. Když pak dalekonosnou střelou od červené zvýšili na stav 1-3, bylo na naší střídačce krušno. Kdoví jaké měl pocity v tu chvíli Dydy, nastoupit proti svému mužstvu a ještě vést 3-1…

Zmobilizovali jsme síly a vyříkali si naše chyby. Navíc přišla první přesilová hra zápasu, po faulu na Dádu nastoupil první útok k zahájení přesilovky. Ta byla zpočátku bez nápadu a bez přesné rozehrávky. Už se zdálo, že přesilovku nevyužijeme, ale pak přišla chvíle Fífy a Christera. Nejprve Fífa nepřesným pasem poslal Christera až do rohu, ten však puk dojel a z pozice za brankou vyslal pas zpět na Fífu, ten bez mrkní oka máchnul a z voleje trefil skulinu mezi betony, 2-3. Naše hra ožila, věděli jsme, že dokážeme hrát svoji hru a že výsledek dokážeme ovlivnit. Věděl to dnes dobře naladěný Fífa, ten v dalším střídání výsledek na chvilku vyrovnal na 3-3. Objel branku, prudkým pasem hledal Karla, na místo něj se ale do dráhy připletl obránce soupeře, ten si srazil puk do branky. Vyrovnáno!

Zakousli jsme se, srdnatým výkonem jsme si říkali o vedení, ale naše šance končili v Dydyho lapačce na jeho betonech. Bohužel se z ojedinělého protiútoku dokázali Sokoli opět prosadit. Čtvrt hodiny před koncem se tak dostali opět do vedení. Nás držel na uzdě brankář soupeře, naše útoky byly čím dál více nebezpečné, ale bezzubé. Ani výpady Havryho lajny, ani bleskové protiútoky pod vedením Rádi – Dana – Kadliho nevedli k úspěchu. Když to už vypadalo, že se budeme muset smířit s druhou letošní porážkou od nabuzených Sokolů, přišla akce kterou rozjel Ráďa, ač zatížen horečkou ukázal všem jako vždy jen svá záda, pak předložil pas Kadlimu, který už neměl problém přetavit luxusní přihrávku ve vyrovnávací branku. Na závěr utkání jsme se snažili o vstřelení vítězné branky, ale ani ukázková střela Fífy přímo z buly, ani šikovná dorážka Christera nevedla v poslední minutě k vstřelení branky. Po týmovém bojovném výkonu máme bod a v tabulce stoupáme konečně vzhůru. Za týden v pátek hostíme Bradlo, kde se bude bojovat o veledůležité body. Závěrem ještě dodejme, že při tradičním pozápasovém hlasování byl zvolen hvězdou zápasu Fífa.