Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.10.2008 - 10:45 - Chlumětín vs. Skulls 4:5

5. 10. 2008

5.10.2008 - 10:45 - Chlumětín vs. Skulls 4:5

   

 

branky a nahrávky: Vrána J (Vrána M), Kopecký (Černý), Vrána J (Chaloupka F), Fiala (Ročňák), Vrána M (Vrána J)

 

vyloučení: Pavlík (podražení) 2, Chaloupka P (držení) 2, Zmeškal (bitka) 2+2, Vrána J (hrubost) 2, Vrána M (hrubost) 2, Kadlec M (hákování) 2   

   

sestava: Ducheček - Chaloupka P, Pavlík; Picka, Slavík; Zmeškal, Kadlec J - Vrána M, Chaloupka F, Vrána J; Kopecký, Černý, Kadlec M; Fiala, Chlada, Ročňák

   

hvězda zápasu: Jan Vrána (nejlepší útočník)

 

   

  

   V sobotu jsme podobně jako ve středu v Hlinsku zahájili soutěž ve Skutči. Příjemný čas v neděli před obědem a dobrá sestava byla příslibem dobrého hokeje. Vjeli jsme na led stejně jako hráči Chlumětína maximálně nabuzení, zdravá rivalita mezi našimi mančafty se stupňuje každým odehraným zápasem. Hned úvod utkání nastínil směr vývoje utkání. Ihned po buly se první lajna vedená velezkušeným Havranem seniorem dostala k první šanci, jež proměnila. Vyražený puk Vaňousem byl Fífou nahozen na Havryho juniora, jeho křižná přihrávka našla přesně naší novou posilu a tak se Havran starší dělovkou po ledě poprvé v našem dresu prosadil, 1-0. Celou první třetinu jsme jezdili a soupeři nedali prakticky čuchnout k šanci. Stejně jako ve středu jsme se ale potýkali s nemohoucností vstřelit branku i přes velké šance. Nejmenovaný kapitán se opět dvakrát ocitl tváří v tvář brankáři, ale ani tyto tutovky mu ke gólu nestačili.

   Po pauze jsme se nadechli ještě k většímu náporu. A konečně jsme se dočkali dalšího zářezu. Tentokráte v tom měla prsty druhá lajna, která od loňska nepoznala změn. Kolotoč v obraném pásmu odstartoval Kadli, zamotal klukům z Chlumětína hlavy za jejich brankou. Pak přesným pasem našel Ráďu, ten dvěma kroky objel tři hráče a bránu a posunul na úplně volného Davida, 2-0. Už to vypadalo, že se konečně rozjede brankostroj, ale tak se nestalo. Ke slovu se po chybce v obraně dostali soupeři. Bukař si vyčíhnul skulinku mezi postavenými obránci, 2-1. To nejhorší mělo přijít. Do konce třetiny přišlo vyrovnání. V obraném pásmu si proti našim dvěma bekům poradil jeden hráč soupeře, 2-2. Naštěstí máme novou posilu, která nedopustí zvrtay. Buly v obraném pásmu vyhrál Havry mladší, ke střele se nachystal Fífa, ten však netrefil bránu tak šťastně, že se puk odrazil od mantinelu přesně k Havranovi sr. A ten se z nulového úhlu nemýlil, 3-2.

   Do poslední třetiny jsem šli s těsným vedením 3-2 a vědomím, že Chlumětín se o body bude hodně prát. Tak se taky stalo. Nejprve se prosadil opět Chlumětínský bukař, 3-3 a pak pár minut nato se rozjel z vlastního pásma Milda. Jelikož mu nikdo z nás nebránil, tak si dojel až ke kruhům a krásnou bombou do vinglu dostal svůj mančaft poprvé do vedení 3-4. Do konce třetiny zbývalo něco málo přes 10 minut. Hra se díky dvěma hráčům ze Svratky, hající barvy zelenočerné, přiostřila. Došlo i na bitku, teda skoro bitku o kterou se postaral Dan. Kouhouti si šli sednout na 4 minuty. Absence jednoho tvrdého hocha u soupeře nám stačila k vyrovnání. Prosadila se 3. lajna vedená Sedlákem. Lukáš se bravurně postaral o černou práci, když tělem spolehlivě odblokoval dva hráče. Vyhozený puk zachytil Džejár, hned hodil na volného Dádu a ten zas na Pepíka před kasou, bylo vyrovnáno 4-4. Opět jsme vyborně bruslili a zase si tvořili šance, ale přišla častější vyloučení a tak jsme měli, dle zapisovatele Dydyho díky vyloučením „za nic“ a „za blbost“ příležitost zahrát si oslabení 5-3, které jsme zvládli. Psychycky osvěženi a se zbytky sil při pár minutách do konce jsme vlétli do pásma a oblehli braku Vaňouse. Parádní přihrávku od staršího bráchy proměnil Havry ve vítězný gól, Honza byl opět překonán dělovkou po ledě, 5-4.

   Dočkali jsme se zaslouženého vítězství, rychle jsme střídali a výborně bruslili. Týmovým výkonem bylo dosaženo toliko očekávaného bodového zisku. Po utkání byla v kabině ješte zvolena hromadným hlasováním hvězda zápasu, dle očekávání vyhrál Havran senior.