Jdi na obsah Jdi na menu
 


7.3.2009 - finále SK - Skulls vs. Ostrov 6:2

7. 3. 2009

Obrazek

 


7.3.2009 - 15:30 – Skulls vs. Ostrov 6:2 

 

 

branky a nahrávky: Vrána M (Vrána J, Vašek), Rector, Vrána M, Dahlberg (Chaloupka F), Vrána M (Vrána J, Vašek), Dahlberg (Chaloupka F)

 

vyloučení: Picka (nedovolené bránění) 2, Dahlberg (držení) 2, Vrána M (podražení) 2, Vrána J (hákování) 2, Vrána J (bitka) 5+OK, Vašek (bitka) 2+10, Pavlík (příliš mnoho hráčů na ledě) 2

  

sestava: Řezníček - Vacek, Slavík; Chaloupka P, Pavlík; Mudroch, Picka - Rector, Chaloupka F, Dahlberg; Kopecký, Chlada, Ročňák; Vrána M, Vašek, Vrána J

 

hvězda zápasu: Michal Řezníček a Michal Vrána (nejlepší hráč) 

 

           

            Tak jsme se po roce opět dočkali! Po velmi vydařené sezóně jsme se probojovali až do finále. Cesta byla velmi nelehká! Stačí vzpomenout na dramatické semifinále s Otradovem, o postupujícím rozhodovali až samostatné nájezdy! Naším soupeřem pro finále byl ofenzívně hodně silný tým z Ostrova. Ten si poradil mnohem snadněji při postupu do finále se Štěpánovem, kdy oba zápasy vyhrál.

         Po zkušenostech z předchozích utkání jsme neponechali nic náhodě a sešli se na ZS hodinu před utkáním. Chtěli jsme se správně namotivovat a určit taktiku. Ze soupeře jsme měli totiž velký respekt, vždyť Ostrov nastřílel v základní části o 26 branek více jak my! Při vstupu na led nás stejně jako loni ohromil velký počet fanoušků v ochozech. Atmosféra jak na ligovém utkání.

         V úvodu bylo hodně znát mírná nervozita na obou stranách. Nekonal se ani tolik očekávaný nápor soupeře, ani my jsme se k ničemu nedostali. Lehké oťukávání z obou stran diváky asi příliš nebavilo. Nevím jak ostatní, ale já měl po těch pár střídání nohy téměř olověné! Jen ztěžka se nám dařilo rozjíždět útoky, jako bychom hledali sami sebe! Tak skončila první třetina.

         Druhé dějství rozhodlo o osudu celé sezóny! Ostrov si vybral kraťoučký výpadek, který nebyl delší než 10 minut, ale to nám stačilo k tomu, abychom nastřádali dostatečný náskok. Jednoznačnou hvězdou druhé třetiny a vlastně i celého zápasu byl Havry! Hattrickem v rozmezí 10 minut vlastně rozhodl zápas. Vše začalo zhruba v 5. minutě, kdy se jako štírek protáhl do obraného pásma a blafákem do forhendu a následnou střelou po ledě k tyči rozradostnil hrstku fandů Skulls, 1-0. Vstřelená branka nastartovala i Ostrov k větší aktivitě. Tu korunovali vyrovnávacím gólem v přesilové hře. Hra se přiostřila a k vidění byli konečně i nějaké ty zákroky u mantinelu, k potěšení oka diváka. Po jednom takovém dravém protiútoku se prosadil Kouďas. Napoprvé neuspěl, jeho střela minula zcela branku, ale následně si pro puk zajel, a opětovnou akcí se konečně prosadil, 2-1. Přišlo střídání, na led skáče Havry. Zachytává špatně rozehraný puk z poza branky a pálí na Albiho, 3-1. Následně se v extázi radosti válí cela pětka na ledě J. To ovšem nebyl konec, náš brankostroj byl teprve v polovině.

         Z následné bule ve středním pásmu se Christer jal vyhraného buly a samostatnou akcí v pásmu vyškolil již zdecimovaného Albiho, 4-1. Při dalším střídání se opět prosadil Havry, zkompletoval hattrick a vnesl na naše čepele maximální klid, 5-1. Až příliš snadný náskok, naše hra dostává konečně hlavu a patu a dovolujeme si daleko víc. Ostrov se jen těžko zvedá. Pár minut před koncem druhé třetiny zabouchnul poslední hřebíček do rakve Chrsiter, který využil prodloužení Fífy z modré na modrou a nájezdem sám na Albiho zvýšil na 6-1. Dílo zkázy dokonáno! Zbytek třetiny dohráváme s mírnou převahou a hlavně v psychické pohodě.

         Jdeme do kabiny, čeká nás čtvrthodinovka s nezbytnou úpravou ledu. V kabině stanovujeme jasný cíl, zůstat v tempu a hrát stejně jako doposud. Pětigólový náskok proti Ostrovu opravdu nic neřeší.

         Do třetí části hry vstupujeme pomalu a jsme ihned zaskočeny bleskovým gólem ještě v přesilovce, 6-2. Naštěstí nás obdržený gól probudil a my si hlídali bezpečně náskok. Ostrov sice hrozil při každém výpadu, ale my měli v brance Dydyho, ten strážil kasu na výbornou, především v první a třetí části hry. Diváci si přišli na své i v této třetině, k vidění byla hromadná bitka. Po faulu na Vénu se jí zhostil jak samotný Véna tak Havran senior, který ukázal sílu svých pěstí! Poslední pětiminutovku hrajeme po vyloučeních pouze na dvě lajny. Náskok jsme statečně uhlídali….můžeme slavit. Historický úspěch v kraťoučké historii Skulls. Ve své třetí sezóně vyhráváme poprvé ligu! Pro mnohé z nás životní úspěch a naplnění dětského snu. Gratulace putuje do Ostrova, byl to krásný souboj se vším všudy.

         Náš tým šlapal na výbornou po celou sezónu, ač máme na soupisce vysoký počet hráčů, dokázali jsme vždy si navzájem vyjít vstříc a drželi super partu, nejen na ledě! Na náš tým jsem opravdu moc pyšný, díky kluci! Teď jsme MISTŘI, tak si to užijme!!!!