Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.3. Jenišovice x Skulls 4:7 (2:2, 2:2, 0:3)

4. 3. 2012

HC Sokol Jenišovice x HC Skulls Hlinsko 4:7 (2:2, 2:2, 0:3)

 

  

branky a nahrávky: Fiala J (Fiala M, Chaloupka F), Pošvic (Morávek, Picka), Fiala J (Chlada Jiří, Slavík), Pošvic (Chlada Jan, Morávek), Pošvic (Slavík, Chaloupka F), Chlada Jan (Fiala M, Fiala J), Morávek (Pošvic, Slavík)

  

vyloučení: 2:2, využití 0:0, v oslabení 0:1, Chlada Jiří (podražení) 2, Pošvic (loket) 2 

    

sestava: Řezníček - Picka, Mudroch, Chlada Jiří, Slavík - Chaloupka F, Morávek, Chaloupka P, Pošvic, Chlada Jan, Špaček, Fiala J, Fiala M

  

Poslední mistrovské utkání letošní sezóny. Jenišovice si jakýmkoliv bodovým ziskem chtěli pojistit lepší výchozí pozici pro play off. My jsme si přišli zahrát poslední hokej. A asi uvolněnost v posledních dnech nám paradoxně dala vítr do plachet. Alespoň víme na čem stavět propříští sezónu. K tomuto utkání jsme sice neměli k dispozici kanonýra Kubu, zato však dorazil Pošvajz. Sice se zpožděním ale o to pompézněji naskočil do zápasu. 

Hned s prvním vhozením bylo jasné, že hrajeme s favoritem soutěže, byť se po posledním utkání hledajícím. My jsme netrpělivě vyhlíželi Lukáše. Začínat takovýto duel v 11 lidech není ideální, ale dá se. Do vedení šli Jenišovice, po pěkném úniku a našemu obrannému propadáku. Naštěstí jsme na branku ihned reagovali a to Pepíkem, který vyslal přihrávku před bránu, tu však nikdo už nezpracoval, neboť prošla mezi betonama gólmana až do kasy. Na tuto branku soupeř reagoval stejně rychle jako my na tu předchozí. Zpomalený pohyb ve vlastním pásmu, tedy spíše žádný pohyb, dovolil domácím pár solidních přihrávek zakončený pasem před bránu a střelou švihem po víko. Naštěstí se přes mantinel přehoupnul Lukáš, obr s 98 na zádech se zapojil rovnou do oslabení aby se zahřál. O pár vteřin později si vyzkoušel i sprint na bránu po Filousově vysunutí, je vyrovnáno.  

Druhá třetina byla až do jejího konce v naší režii, tvořili jsme so šance a dostávali soupeře pod tlak. Další úspěch tak nenechal na sebe dlouho čekat, Pepík blafákem překonává gólmana podruhé. Na Pepíkovu branku navazuje Lukáš, kolotoč rozehraný s Honzou a Filousem zakončuje v patřičná místa. Bohužel nám vedení nevydrželo dlouho. Jenišovice se naposledy dvakrát vzbouřili proti ukazateli skóre. Po snížení na rozdíl jedné brnaky se do úniku dostává bek soupeře, Dydy kryje, jenže betonem podráží vyhýbjícího se obránce, následuje trochu přísné trestné střílení. V rozhodujícím okamžiku trestného střílení Dydy podklouzává a Jenišovice tak vyrovnávají.  

Posledních 25 minut letošní sezóny jsou tu, naposled se tedy letos poradíme co a jak a vyrážíme vstříc dvoubodovému zisku. A to už jen v 10 lidech, páč Chladič předčasně končí ve sprše pro zranění ramene. Druhým pánem který se dopřává více prostoru ve sprše je Doktor, bolavá třísla mu nedovolí pokračovat. Chlup se tedy přesouvá do obrany k Ondrovi. Mezi dvojici Filous Pošvajz se staví Fífa, a k bratřím Fialovým se staví Josh. Lukáš brzy po zahájení poslední části skompletuje hattrick. Josh si konečně plní sen a háčkuje háčkuje až vyšije parádní gól z pozabrnaky. Tečku utkání dělá Filous, kdy v úniku stříli obránci Jenišovic na hokejku, ten si tuto ránu sráží do vlastní klece. Parádní vítězství je tu. Letos jsme sice play off neudělali, ale každopádně jsme svými výkony v druhé polovině ligy 6 - 1 - 2 dali solidní základ sezóně příští!