Jdi na obsah Jdi na menu
 


9.10. Skulls x Ostrov 3:6 (0:2, 1:2, 2:3)

12. 10. 2011

HC Skulls Hlinsko x HC Ostrov 3:6 (0:2, 1:2, 2:3)

 

  

branky a nahrávky: Černý (Fiala M, Chaloupka P), Černý (Fiala M, Picka), Málek (Fiala M, Slavík)

  

vyloučení: 2:1, bez využití, Fiala M (2 min.) příliš mnoho hráčů na ledě

  

sestava: Řezníček - Chaloupka P, Picka, Slavík, Macháček - Chaloupka F, Černý, Fiala M, Málek, Morávek, Špaček

  

První mistrovský zápas letošní sezóny, do utkání vstupujeme mírně nervózní, což se projevilo už v kabině, Miloš si zapomněl doma brusle a Ondra dres, takže rozbruslení se koná v 9 lidech. Ondra stihl dres i rozbruselní ale Miloš čekal na kurýra z Hlinska dobrých 15 minut. Možná že tento špatný nástup a krátké rozbruslení a drobná Dydyho nervozita zapříčinila to co se na ledě dělo.

  

Úvodní vhazování, hra se hokeji příliš nepodobá, nikdo nejezdí, nikdo nechce puk a nikdo se nehrne do útoku, jen tu a tam nahození a snaha o dojetí touše. Radovali jsme se, že utkání nikdo nepřihlíží, protože se nato opravdu koukat nedalo. Zhruba v polovině prvního obrazu hry se zrodil zlomový okamžik, nahození někde od červené Dydy vyrazil, rotující kotou ale obkreslil Dydyho profil a zajel do branky. Aby toho nebylo málo tak za 2 minuty inkasujeme podruhé. To nás probudilo z letargie a snažíme se začít hrát.

  

Ve druhé části hry jsme již byli plně akční, častujeme Albiho střelbou, ale nejedná se o nijak jedovaté pokusy neb jsou z uctivé vzdálenosti. Blíže brnace se dostává Miloš s Radkem, po krásné souhře dáváme první letošní gól ve Skutči. Bohužel na něj Ostrov odpověděl a opět způsobem, který si strážce naší svatyně bude pamatovat, pomalou střelu po ledě ke vzdálenější tyči Dydy zdá se chytá, ale jen do okamžiku kdy puk projede dál pod lapačkou a končí v síti. To už jsme na hadr.

  

Třetí třetina, stále máme dost času a relativně i herně se zvedáme, Ostrov dokážeme v pásmu solidně potrápit. Ale Ostrov má to co my ne, koncovku! Po pár minutách svítí stav 1:4. Kanonýr Černý společně s panem mistrem Fialou sice opět překonají Albiho a vykřešou naději, jenže v zápětí ihned z buly v našem obranném pásmu Ostrov zvyšuje na 2:5. V tu chvíli nám je jasno, že na obrat mít nebudeme. Nám tam nespadne nic a Ostrovu každá střela. Kuba Málků ještě tvrdou ranou do dolního rohu sníží na nadějný stav 3:5 ale při chybné rozehrávce obrany pouštíme Ostrov do sólového úniku a s ním definitvně uniká šance alespoň na solidní výsledek...