Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.2.2014 HC SKULLS HLINSKO x HT KRAPET 1:4

6. 2. 2014

 HC Skulls : HT Krapet 1:4

K dalšímu těžkému zápasu jsme se sešli v Hlinsku, kdy nás čekal tým ze Žďáru, HT Krapet.

Jeho barvy hájí i náš kamarád Pošvajz, ten ale po výhrůžných smskách a telefonátech nakonec podlehl psychickému teroru a na zápas nedorazil.

My se pro dnešek museli obejít bez kapitána, což nás heclo a chtěli jsme urvat dobrý výsledek hlavně pro něho. Začalo se pěkně od podlahy, hned od úvodního buly bylo jasné, že dnešní mač nebude žádné večerní bruslení ,  ale pořádná jízda. Hlavně pohyb a rychlobruslení okoukané od Sáblíkové ze Žďárského rybníku v podání hráčů Krapetu, nám dělalo velké problémy, byli všude o krok dřív. I díky této indispozici jsme byli nuceni sem, tam, sáhnout k nějakému tomu háčku, za  což nás, sem, tam, sudí poslal  do čtyř. První přesilovku jsme přečkali díky vynikajícímu Berdovi bez úhony…. Avšak po dalším závaru před naší brankou jsme již inkasovali, kdy jsme nedokázali vyhodit puk z pásma a Krapeťáci trestali střelou od modré, kterou Berda neměl šanci vidět. Gól nás nepoložil, naopak jsme se hnali do útoku ostřelovali branku Krapetu, Sedlák v úniku sám dokonce trefil tyč.  Do černého mířil za nedlouho nejlepší hráč včerejšího utkání, David Turbo Zeman, narazil si s Filousem  a nekompromisně zavěsil, je vyrovnáno 1:1

V tu chvíli jsme na střídačce začali pomýšlet na bodový zisk, protože jsme zlepšili bruslení a s Krapeťákama hráli vyrovnanou partii. Ale netrvalo dlouho a Krapeťáci nás rychle vyvedli z omylu. Střela na branku, Berda  vyráží,  ale místo beků kteří to jistili od modré, jsou před brankou pouze hráči soupeře , kterým nedělá problém uklidit kotouč, tam, kam patří. 1:2.  Ihned po buly si soupeř přebírá puk, útočník si sjede do pásma, sebere puk, zařadí dvojku, Pavel Bure hadr, a projede mezi třemi našimi hráči až před Berdu a neomylně zavěsí. 1:3.

Po gólu se snažíme zapnout i my, točíme Krapeťáky v jejich pásmu, hlavně Karel má motivaci proti svým kamarádům  a po jedné jeho akci je faulován a ejhle, máme přesilovku.

Radujeme se, a před buly vymýšlíme, jak to sehrajeme.  Buly sice vyhrajeme, ale po střele mimo branku se puku ujímá bek Krapetu, tan nahodí po prknech, na modré propadneme  a  soupeř v naší přesilovce vyráží sám na Berdu, kterého vykoupe jak Kolářovou v Létě s Kovbojem. 1:4.

I přes nepřízeň osudu neskládáme zbraně a hrajeme dál naší hru, ale zařízení ne a ne trefit. Perfektně hrající David Zeman ujíždí všem, ale na gólmana si nepřijde. Po něm to zkouší ještě Dáda z křídla, ale vypráší jen betony výborného gólmana, zanedlouho po něm ještě to samé Sedlák. Nic na plat, není nám souzeno.

Utkání končí, uznale si podáváme ruce a jdeme do sprch. Zápas jsme odehráli se ctí, nebyl to kotel jako první zápas, ale musíme uznat, že hráči Krapetu jsou herně a hlavně bruslařsky někde jinde. Hoďme toto utkání za hlavu a pojďme se soustředit na další utkání ve Skutči, kde si jistě v pátek spravíme chuť .

Gól: Zeman, asistence Morávek.

Vyloučení : 2min Ročňák- podražení

                     2min Chlada- podražení