Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.2.2014 HC SKULLS HLINSKO x HC OSTROV 8:6

3. 2. 2014

 To byl mač! Čachry a ústupky vedení HCS vůči ostatním týmům LN Skuteč nám vytvořili 14 denní herní pauzu. Bylo tedy dostatek času vstřebat poznatky z promarněného duelu s Hostovicema. Ačkoliv naši soupeři odehráli 1- 2 utkání, v tabulce nám stále patří druhý flek, který jsme si hodlali proti Ostrovu pojistit.

Duel nezačal nijak dobře, prakticky ihned z buly se Ostrov rozjel a skóroval, bleskový gól nás nijak neprobral a my dál spali. Až po druhé brance Ostrova se začalo na naší střídačce mluvit cosi o hokeji. Je fakt, že nám ranní duely moc nic neříkají a trvá celkem dlouho než se nastartujeme. V první přesilové hře konečně odpovídáme Ostrovu na jeho dvě branky. Akci, kterou rozjel Dáda zakončuje Johny. Do konce třetiny ale Ostrov odkakuje na 1:3. Herně jsme nebyli extra pozadu, ale branky prostě nejdou a nejdou. Ostrovu jsme de facto na dvě přihráli a tak nás stav nijak nerozvášňuje, jakobychom věděli co za chvíli přijde.

Začátek druhé třetiny nám taky utek, ale paradoxně tato čtvrtá branka nás nakopla. Z vedení 1:4 se Ostrov opravdu neradoval dlouho, Dan doráží akci Johnyho a snižuje. Následuje kuriozní gól, který nám dal šanci na zvrat a pobavil nejednoho přítomného diváka, Aldův nahozený touš nejede po prknech jak by měl, ale nečekaně se odráží do hřiště ve chvíli kdy si pro něj do rohu jede Albi, gólman Ostrova. K lehkému puku letí Dáda, gentlemansky počká na Albiho a pak mu ho tam pošle pěkně po ledě. Prohráváme už jen o gól a zdá se, že všichni na ledě i na střídačce jsou konečně vzhůru. V následném úniku je faulován Kuba, nařízené trestné střílení náš snajpr proměnuje s lehkostí sobě vlastní. Je vyrovnáno!

Ve třetí třetině je jasně vidět rozdíl na ledě, Ostrov přehráváme a tvoříme si další šance. A když už Ostrov ujede a zaútočí i třeba v úniku 2 na nikoho, Bytný spolehlivě likviduje. Dokonalý zvrta v utkání dokončuje Mak, jeho první trefa ve Skutči byla opravdu výstavní, v obraném pásmu si narazil s Ondrou a projel hřištěě jako nůž máslem, 5:4. Ostro sice po chvíli vyrovnává na 5:5, ale prakticky z protiakce Kuba zužitkuje Dádův pas a opět nás vysílá do vedení, které už nepouštíme. Pojistku dává opět Kuba, akce v podání nejdéle hrajícího útoku v letošní sezóně po ose Fífa - Machy - Kuba a je hotovo. Ostrov sice ještě vykřesal naději, ale do prázdé kasy jsití výsledek Dan. Je hotovo, obrat jako hrom a důležité 3 body. Navíc hattrick Kuby znamená 200. bod v barvách HCS a 1+2 v podání Dády znamená jubileum 100. bodů za HCS. Bravo a gratulujeme!