Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.12.2013 HC SKULLS HLINSKO x CHLUMĚTÍN 8:3

25. 12. 2013

 Duely s Chlumětínem, to je naše derby. 33 vzájemných duelů mluví za vše a ještě jedna zajímavost, právě Chlumětín byl naším prvním soupeřem v historicky prvním utkání HC SKULLS HLINSKO, který jsme tehdy slušně řečeno projeli 4:20. Tento památný duel pamatoval pouze kapitán Fífa. Naopak nejnovějším přírůstkem do rodiny Skulls se stal právě tímto duelem oficiálně Mak, jenž se v utkání hend projevil a to 4 asistencemi.

V lize patří naše zápasy s Chlumětínem vždy k prestižní zálažistosti s nejsitým výsledkem. Nejinak tomu bylo i v sobotu. Hra holí ptaří k Berdově přednosti, avšak tentokrát se náš gólman nevytáhl, když poslal rozehrávku přesně na hůl soupeře, liciný gól a rychlé vedení Chlumětína. Naštěstí pro nás netrvalo dlouho, v končící první přesilovce se rozjel Fífa po Kubově vybídnutí, střelu z vrchu kruhů nad levý beton Vaňous zřejmě neviděl a tak se náš kapitán mohl radovat z vyrovnání. Navíc pár minut nato se trefil podruhé, když šikovně tečoval ideální střelu od modré v podání Maka. Přebíráme otěže zápasu. Naše vedení zvyšujem Špagy a po něm Kuba.

Druhou třetinu odehráváme ve velkém stylu, avšak bez pořádného brankového vyjádření. Jediným naším střelcem byl Machy. Na druhé straně se po nedorozumnění v útočném pásmu rozjel Chlumětín a snížil na 5:2.   

Třetí část hry definitivně rozhoduje, Machy, Kuba a Milda a je to 8:3. Zajímavým momentem bylo akrobatické vystoupení Fífy, jenž se rozhodl v euforii vyburcovat tým tím, že bude energicky střídat skokem na střídačku. Bohužel se kapitán trefil přesně na pootevřená vrátka a výsledkem byl zajímavý akrobatický prvek s bruslemi a hokejkou, jenž by ani Pluščenko nevymyslel. Inu, když paráda, tak se vším všudy. 

Po vánoční pauze, kterou si zpestříme jako každý rok Memoriálem, zkřížíme hole s ambiciozní Budislaví.