Jdi na obsah Jdi na menu
 


9.11.2013 HC SKULLS HLINSKO x HC OTRADOV 5:2

11. 11. 2013

Zápasy s Otradovem patřili vždy k tomu lepšímu. Duely bývají zpravidla vyhecované a nejinak tomu bylo i v sobotu. Původně přichystaná sestava doznala drobné změny, Filda Zeman si zvrtnul kotník a tak jsme museli nastoupit stejně jako v posledních 3 utkáních na nekompletní útočné formace.

Duel jsme započali celkem slušně, hned v  úvodu jsme se snažili chytit delší konec provazu. Při jedné útočné akci zachytil vyhazovaný kotouč Lukáš Pavlík. Pro jeho pas si hbitě sjel k prknům Machy, ten pak poslal přihrávku podél prken až na druhou stranu modré, kde stál Alda. Se střelou otálel a otálel až se dostal na dostřel ke kruhům, střelu švihem pod víko nemohl brankář Otradova vidět, stínící Fífa vykonal své. Druhou branku jsme přidali téměř záhy. V našem obranném pásmu jedno z mála vyhraných buly Fífou na Aldu, jeho pas na Machyho se štěstím prošel, v následném úniku pak Machy skvěle předložil snadnou práci Kubovi, 2:0. 

Hned na začátku druhé třetiny se podařilo Otradovu snížit, jenže my se nedali vyprovokovat a i nadále se snažili bojovat a hrát to své. Výsledkem byl fotbalový pas Fífy, který placírkou zpracoval pokus o založení Otradovského útoku, předložil Mildovi, jenž se tváří v tvář nemýlil. Dvoubrankové vedení nás ale postupně ukolébávalo a Otradov se stále častěji osmělovala a napadal naše obranné pásmo s touhou pokořit vynikajícího Berdu. Pár vteřin před koncem třetiny se Otradov přeci jen prosadil, z nulového úhlu vyšel pokus Bleka, 3:2.

Milda si před třetí třetinou vzal slovo, zdravě nás nabudil a pustili jsme se do akce. Nejprve Špagy zakončil náš nápor střelou - nestřelou do protipohybu brankáře. Naše dvou brankové vedení způsobilo zvýšenou aktivitu Otradova po celém hřišti. Nás to ale z míry nevyvedlo, dokonce jsme svůj náskok potvrdili, Dáda dostal od naší mladé posily pas a proháčkoval se až před branku, vymáchal gólmana a zakončil do tyče, toho se všiml pozorný Fífa a umístil touš tam kam patří. Stav 5:2 byl již dostačující a my uhájili naše páté vítězství.

V každém mém komentáři se většinou věnuji střelcům a útočným akcím, v dnešním utkání patří metál našim dvou obranným dvojícím, jak Alda s Lukym, tak Ondra s Ondrou odehráli 100% duel a jen díky jejich přehledu při rozehrávce a citu pro hru v útočném pásmu jsme hráli tak jak jsme hráli. Další klíčový faktor byl neskutečně agilní Milda a pozorný Berda. Chlapci, všem děkuji za páté vítězství!

Ještě jedna poznámka... 0, ano 0 vyloučených na straně Skulls a jen jeden vyloučený na straně Otradova...