Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČF2: HC SKULLS HLINSKO x HC SOKOL JENIŠOVICE 3:1

1. 3. 2014

Klíčový duel, ranní hodina a ještě ne komplet... Nezačali jsme nejlépe, zatímco co jeden bek dorazil v průběhu první třetiny, druhý bek pro jistotu nedorazil vůbec, ale improvizace je u nás doma velice často a hra na dva centry nám kupodivu svědčí :-)

Do vedení šli kluci z Jenišovic po pěkné akci u nás v pásmu. Po vstřelení branky ještě více pookřáli a jeden útok stíhal druhý, my se na ledě motali a čekali na probuzení, to přišlo s příchodem Ondry. Místo omluvenky předvedl hned v prvním střídání parádní break, který nás probral z letargie a upozornil na fakt, že hrajeme hokej a v semifinále ještě nejsme! Ve zbylých několika minutách jsme dotahovali herní výkon soupeře a čekali na klakson, který udělá tlustou čáru za nepovedenou první třetinou.

Druhá pětadvacetiminutovka už byla o něčem jiném, začali jsme náporem, který vygradoval brilantním pasem Kuby na Machyho před kasu, ten už pak s kotoučem problém neměl, rozvlněná síťka rozpoutala postupové šílenství. Vymýšlíme akce, nebojíme se střelby a Jenišovickým vracíme jejich hru tělem. Hokej to musel být pohledný. Většího klidu ve stejné třetině vnesl na naše hole opět Kuba, brankovou pobídku od Dana nešlo jinak než zavézt s elegancí štírka až do kasy a to vše v přesilovce. V ten moment jsme si byli všichni jisti, že to už nepustíme. Dosavadní vývoj utkání nenasvědčoval nějaké kanonádě a bylo jasné, že zápas rozhodnou dvě - tři branky.

Do třetí části vstupujeme s jasným cílem, nepustit soupeře k žádným velkým akcím a pokud možno, dát pojišťováčka. Jak my, tak Jenišovice jsme měli v poslední třetině možnost zahrát si přesilovku 5 - 3, ale bezúspěšně! Snažíme se vyvarovt bytečných chyb. S ubýhajícím časem je znát nervozita hráčů v červeném. Ve dvacáté minutě ujíždí v Kuba s Fífou a peláší ke kase, neposedný poskakující kotouč Kuba v poslední moment zkrotí a posouvá Fífovi, ten s raději zavřenýma očima usměrňuje kotouč správným směrem. Pár minut do konce a máme jistotu! Po třech letech slavíme postup do bojů o medaile!