Jdi na obsah Jdi na menu
 


SF2: HC SKULLS HLINSKO x HC BUDISLAV 7:5

9. 3. 2014

očima zuřivého beka, nezkrotného útočníka a neskutečného ranaře Davida Dády Ročňáka:

Druhé semifinálové utkání s nevyzpytatelným soupeřem z Budislavy, jsme sehráli v pátek. Všichni patřičně nabuzení, vědomi si tíhy okamžiku a závažnosti  následku případného neúspěchu, jsme se sešli v dostatečném předstihu před utkáním. Klíčový hráč ( obstarává klíče od kabiny) Dáda, byl přítomen dokonce už od 6ti, tak abychom měli výhodu prostoru a luxusu kabiny číslo 5. Tuto pak stihl ještě před příchodem všech spoluhráčů zaklít šamanským zaříkávadlem a mohlo se jít na věc.

Vzhledem k vývoji předešlého utkání, jsme si byli vědomi chyb a nepřesností, které jsme udělali v prvním vzájemném zápase a proto jsme tentokráte na nic nečekali a vlítli na Budislav hned od začátku a to v míře větší než velké, neboť jsme jejich brankáře zasypali hned ze startu několika nepříjemnými střelami a dali jasně najevo, kdo si půjde pro vítězství v dnešním mači. Odhodlaně, rázně. Po první třetině jsme vedli zcela jasně 4:1 v což, přiznejme si, doufal málokdo…..

Každopádně jsme Budislav přehrávali, přebruslovali a vytvářeli si pohledné brankové příležitosti. V zadu,  nás , tak jako vždy, držel vynikající Berda, který doháněl svojí mrštnou lapačkou a nepropustnými betony hráče Budislavy k šílenství. 

Jak už je u nás zvykem, vedení nás trochu ukolébalo a povolili jsme soupeři otěže a ejhle, rázem se začali osmělovat více a více drzí útočníci soupeře a dostávali nás pod tlak a tlačili se nepříjemně do branky. Během deseti minut ve druhé třetině stáhli náskok pouze na dvoubrankový a to dalo zápasu zase jiný náboj  a šmrnc. V našem týmu máme ale famózního střelce Kubu a navíc bandu mladíků, kteří se nebojí vzít otěže do svých rukou. Překopaný bek Vambera předvedl dva nádherné a důležité zásahy (jinak v celé sezoně 0 + 14) no a klasik snajpr Kuba parádní koupáček blafáček. Jejich branky nám dali rázemi definitivu postupu, do tolik očekávaného a vysněného finále, kde už čekal Ostrov.

Byli jsme šťastní, že to máme za sebou, jelikož Budislav nebyla v této sezoně našim z nejoblíbenějších soupeřů. O to větší potěšení pro nás bylo jejich uznalé gratulování a přání všeho dobrého do finále.