Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skulls x Radioaktivita Hostovice, 2.11.2014

4. 11. 2014

 

Skulls x Hostovice 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
         
Branky a nahrávky: 1:0 Filip Chaloupka (Jan Chlada, Martin Špaček)
  2:0 Jan Chlada (Michal Kadlec, Lukáš Wasserbauer)
  3:2 Dan Zach (Lukáš Wasserbauer)  
     
Vyloučení: celkem 1:5, využití 0:0, v oslabení 0:0, při 4 na 4 0:1
  Jakub Navrátil 2 minuty HRU
  Lukáš Wasserbauer TH NESP
         
Sestava: 1. Ú Chaloupka Chlada Špaček
  1. O Makovský   Morávek
         
  2. Ú Vamberský Zach Navrátil
  2. O Zavřel   Matějíček
         
  3. Ú Kadlec   Wasserbauer
         
  B   Beránek  

 

  

V neděli večer se ve Skutči odehrálo další kolo LN. Soupeř byl opravdový test našeho obměněného nekompletního kádru, v kabině se sice sejdeme v plném počtu, dokonce s jedním centrem navíc, ale při obouvání bruslí zjistil Ráďa, že šrouby v noze vytoužený hokej neumožní a Machy si sbalil věci a pelášil dom plnit nečekané rodičovské povinnosti. Omluvenku již dříve předložili dvě opory útoku a tak jsme museli sáhnout ke staré známé osvědčené improvizaci, dva centři. Hostovice v plné palbě se rozehřívají a my se cítíme jako bychom vstupovali do rozjetého vlaku, výsledky našeho soupeře budí respekt!

Naše očekávání se naplnilo ihned jak se puk dotkl ledu, Hostovice doslova létají po ledě a je jich všude plno. Naštěstí se rychle rozkoukáváme a srovnáváme tempo a hru. Hraje se nahoru dolu od brány k bráně a je se nač dívat. Obrovský rozdíl proti předchozím utkání je citleně znát. Netrvá dlouho a ujímáme se vedení, zmatku před brankou soupeře a našťastný pokus o vyhození kontroluje Fífa který nazdařbůh plácne do poskakujícího poku a ten si to zamíří přímo do kasy. Hostovice jsou oapřené, ale nic na taktice nemění a dál hrají svoji hru. Gól nás ale povzbuzuje a začínáme mít herní převahu, kterou překlopíme do druhé branky, která vzešla ze spolupráce Kadliho, Wasky a snadno skórujícího Johnka. Jenže paradoxně vstřelená branka znamená konec naší herní nadvlády..

Do druhé třetiny Hostovice vtrhnou jako uragán a jen díky opravdu vynikajícímu Berdovi držíme skóre. Tlak hostí ale přeci jen po čase slaví úspěch. Nejprve šikovnou tečí a později švihem přes rameno Hostovice srovnávají skóre. Tempo hry je stále smrtící a vysoké, hodné vyšší než neregistrované soutěže. Neskládáme zbraně a snažíme se vstoupit zpět do utkání. Jenže hru narušují dva momenty, nejprve odražený puk zkrášli Makův obličej. Mak je ovšem tvrďák a místo šití utkání dohrová po provizorním ošetření Dádou, který ukazuje jak je platným hráčem i bez bruslí. Vzniklé intermezzo, kdy se Waska dočasně přesune na beka má však blahodárný vliv, kolmice na modrou a prchající Dan, švih do vinglu a ejhle, vedení máme zpět. Druhý moment má podstatnější vliv na utkání, zbytečné vyloučení Wasky, který okomentuje výkon sudího, odměnou je desítka a následně trest ve hře.

Třetí část hry se snažíme doslova dohrát, jenže Hostovice jdou za svým cílem. Hraje se poslední čistá pětiminutovka, která pro nás trvá nekonečně dlouho, hra se kouskuje. Nedokážeme už ani zaútočit a kleště se svírají, v čase 22:07 při hře 4 na 4 Hostovice srovnávají, volný borec soupeře sám před brankou zasouvá pod bezmocného Berdu. Po gólu pak máme šanci strhnout vedení zpět, jenže akce 3 na 1 končí skákajícím kotoučem u rohu branky. Co nedokážeme proměnit my, dokáží však borci v černém, 30 vteřin před koncem při útoku 2 na 1 skórují. Dobojováno, konec, v jednom týdnu druhé utkání, kdy nezvládáme závěr a slibný výsledek pouštíme. Sezona je dlouhá, tak snad i lepší si tyhle karamboly vybrat nyní než v závěru sezóny.