Jdi na obsah Jdi na menu
 


FINÁLE: HC OTRADOV 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

6. 3. 2016

Branky:

Čas  5:51  1:0  Michael Pipka (Filip Morávek, Daniel Zach)

Čas 11:01  2:0 Daniel Zach (Lukáš Wasserbauer, Filip Morávek)

Čas 15:22  3:0 Jakub Wasserbauer (Radek Černý)

Čas 29:01  4:0 Lukáš Wasserbauer (Filip Morávek, Martin Kučera)

Čas 30:18  5:0 Tomáš Macháček (Jakub Málek)

Čas 41:01  6:0 Michal Matějíček (Daniel Zach)

Čas 47:48  7:0 Štěpán Zavřel (Jakub Málek)

Vyloučení:

2m. Filip Morávek – faul loktem

2m. Daniel Zach- držení

2m. Martin Kučera – příliš mnoho hráčů na ledě

2m. Ondřej Vamberský – vysoká hůl

2+2m Daniel Makovský- hrubost

2m. Ondřej Vamberský – hrubost

2m. Filip Zeman – držení

2m. Jakub Wasserbauer – zdržování hry

2+10m. Filip Zeman – úder do oblasti hlavy a krku

2m. Martin Kučera – vysoká hůl

2m. Štěpán Zavřel – podražení

 

5.3.2015, 15:30, to byl ten magický a všemi očekávaný okamžik, kdy jsme vyjeli na led k poslednímu utkání skutečské ligy, kdy se nám ve finále postavili chlapci z HC Otradov.

Mnozí z nás dorazili nevyspaní, protože nemohli několik dní před finále usnout, kdy pod tíhou okamžiku a odpovědnosti co je potřeba obstarat, obvolat a zařídit nezamhouřili oka, jiní zase s lahví v podpaždí, jelikož zapíjeli narození přírůstku do již tak početné rodiny, Matějdovi tímto gratulujeme k narození neteře, všichni ale neoholení a hlavně maximálně odhodlaní k tomu, dotáhnout, co jsme v sezoně jako tým načali a v tento den , jako tým, chtěli dokončit a dotáhnout, k tolik vytoužené a snad i očekávané zlaté medaili a hlavně odhodláni vyhrát pro náš motor týmu, pro našeho kapitána, který se nám tak nešťastně zranil v posledním zápase v Hlinsku a který se v čase, kdy my jsme se chystali do boje, pomalu probouzel z narkózy v Chrudimské nemocnici.

Motivace a cíl byl všem jasný, nikdo nemusel nic říkat, každý věděl o co hrajeme. Základ úspěchu položil manager a kustod týmu pro dnešní zápas Dáda, který, jako již tradičně (pozn.redakce) zajistil vítěznou kabinu. Každý se dle zvyklostí sedl na své místo, přesto jedno místo zůstalo neobsazené a volné, místo kapitány Fífy. Na něj si po dlouhém rozmýšlení a chvílích rozpaků a strachu sedl stínový kapitán dnešního mače Waska, který nalepil na svůj dres pomyslné céčko. Sestava a taktika byla jasně popsaná na tom www, přesto ale trenér Kuboš podlehl nátlaku dvojice z první lajny Kuby a Machyho a byl nucen učinit změnu a do centra první lajny poslal místo Fildy Zemanovýho, zkušeného šedého vlka Ráďu. Tento krok, ukázal se později, jako velmi povedený.  Jako  jeden muž jsme vykročili z kabiny, a za notování hesla,‘ jdeme všichni sborem, za tím prvním volem,  jsme se vydali za Dádou na střídačku. Po klasickém rozbruslení, rozehřátí Berdy v brance , pokřiku Za Fífu, se mohl Ráďa sklonit k buly z rukou hlavního rozhodčího Hájka, který opět nezklamal a dostál své pověsti ….. ale o tom potom

Zápas začal. V prvních minutách došlo k ohrožení branek na obou stranách , kdy jako první provětral betony Otradovského brankaře Kuba, v zápětí u naší branky se chytil pohotovým semaforem Berda. Tempo zápasu bylo nastaveno vysoko, jak se na finále sluší a patří. V 6.minutě se zaplněná hala dočkala první branky, k naší radosti se trefuje Michael Pipka, kdy doráží střelu Filouse, kterému parádně nabil Dan, který odehrává další ze svých parádních představení. Vedeme 1:0.

Asistencí povzbuzený Filous po chvilce atakuje nedovoleně loktem u mantinelu jednoho z útočníků Otradova a je odkázán na trestnou lavici. Oslabení ale zvládáme s bravurou, první obranná dvojice Waska s Makem udrží puk na svých holích a ušetří drahocenné vteřinky.

Ihned po návratu z trestné lavice se Filous zapojuje do kombinace s Lukášem , na jejímž konci je neomylný Dan Zach, který zvyšuje naše vedení na 2:0. Vedení o dvě branky nás uklidní a hlavně nám dodá klidu a jistoty na hokejky. Osmělují se i ostatní borci, velmi agilní je i ostrostřelec Štěpán, který  k překvapení všech, vyšle bombu od  modré po zemi, a trefuje tyč.  Otradov je naší hrou zaskočen a jen stěží se dostává před Berdu a když, tak nás Berda drží velmi jistými zákroky a svým výkonem je jako vždy oporou.  Z našeho dalšího ataku padne zase branka a to sice když si Waska vezme puk za naší brankou, projede středem, vymění si puk s perfektně hrajícím Ráďou , ten mu vrací a dnešní kapitán Waska navyšuje naše vedení na 3:0.

Tímhle stavem končí   I. třetina. O přestávce se zlehka občerstvíme, doplníme kationty a anionty iontovým nápojem a jdeme do druhého dějství, které začneme tam, kde jsme první skončili a to sice u branky soupeře. Nabídku na teč od modré vyslanou Lukášem, využívá parádně ze vzduchu Michael Pipka, ale o pár milimetrů míjí branku Otradova. Útočníci Otradova jsou bezzubí a když se ženou na naši branku, poctivě se s nimi vracíme , jako třeba Dan, byť je v tomto případě zastavuje nedovoleně

A my si opět otestujeme hru ve čtyřech.  V přesilovce nás Otradov ohrozí dvakrát střelou z mezikruží, ale Berdova lapačka v prvním a vyrážečka v druhém případě, jsou tam, kde mají být a nepustí nic!

No a protože jsme aktivnější, rychlejší  a lépe kombinujeme, zanedlouho zvyšujeme své vedení na 4:0, kdy se po přihrávkách Kůči a Filouse, trefuje Lukáš, jež vymetá pavučinku v brance otradovského gólmana Pavlíka, který se na dnešek nevyspal zrovna do růžova . Tenhle gól nám dává větší jistotu a jsme tak natěšení přidat další, že se nás najednou vrhne na led 6 a to je jaksi v rozporu s pravidly a jindy tupozraký Hájek si tohoto všímá a posílá nás opět do čtyř. Jenže dnes nás jak vidno, nerozhodí vůbec nic a v klidu se ubráníme další přesilovce chlapců z Otradova. Naši nadvládu a převahu korunuje chvíli před koncem druhého dějství Machy, kdy mu předložil na zlatém podnose Kuba a v ochozech zahučí bůůůůůro.. 5:0. Před třetí třetinou se s úsměvem na tvářích klidíme do šatny kde načerpáme energie z připraveného občerstvení, které si pro nás připravilo bratrské duo W+W, za což jim jménem týmu děkuju, páč si myslím, že to asi neproběhlo. Banány z Lidlu byly opět mňamózní.. Vzhledem ke stavu a našemu rozpoložení , se nám jde do posledního dějství velmi zlehka a těšíme se , že ještě nějakou tu branku dáme. Čekáme, s čím na nás přijde soupeř, ale ten je výsledkem a vývojem tak zlomený, že se na nějaký extra odpor nezmůže a když už se dostane do našeho pásma, tak je likviduje Kůča, několika výstavními hity !! bravo. Držíme si stále svoji hru, bruslíme, kombinujeme a dominujeme na ledě. Jediné, co se nám trošku vymyká, jsou častá vyloučení, protože mnozí z nás bydlí třetinu na protilehlé straně, kde je místa k sezení poskrovnu, ale borců v modrém tam kempuje nečekaně mnoho. Korunu tomu dá Filda Zemanů, který si tam předplatí desetiminutovku, za uder kamsi nahoru, který přes celé kluziště vidí pouze rozhodčí Hájek. Samozřejmě nám je Fildy líto, ale nedá se nic dělat. Oslabení přečkáme, jenže ejhle, ono další, to když si Mak vymění názor s Václavem Zoulíkem, že prý mu prý blbě nabrousil brusle a on že né a už to bylo, chvat a hmat a oba leží na ledě, odkud putují na trestnou. Od této chvíle se také zapisujeme do dějin neregistrované ligy, kdy Kuboš on-line přenáší utkání Fífovi do nemocnice. Ten také zaplesá, když vidí, jak skóruje novopečený strejda Matějda, po krásné přihrávce Dana Zacha.6:0 a otradovští už vzhlíží k časomíře, protože cítí, že tohle už pro ně jinak, než porážkou nedopadne. Poslední hřebíček jim ještě zatluče Štepán, který obdrží parádní příhru od Kuby Málka a je to tam 7:0!! poslední vteřiny odklepáváme o mantinel a s radostí naskakujeme na led a v obětí křepčíme radostí v našem klasickém kolečku za pokřiku , MISTŘI,MISTŘI!!! Je to tam.

Pak už následuje závěrečný ceremoniál, medaile, poháry, diplomy, fotoaparáty cvakají o 106 , děkovačka divákům a jde se do kabin slavit. Večírek, pro tuhle zlatou partu může začít.

Než ale začne téct alkohol proudem, manager a kustod v jedné osobě rozpočítá lidi , podělí počtem aut, vynásobí počtem tašek a hokejek a  tradá všichni na traumatologii do Chrudimi, předat medaili a pohár našemu lazarovi, našemu kapitánovi Fífovi. Myslím, že o takovéto  návštěvě, si budou v chrudimské nemocnici dlouho vyprávět a my na ni dlouho vzpomínat, protože to byla návštěva ZLATÁ!!!

Odtud už se rozprcháváme do Blatna na bowling,  kde se to vše zpečetí.

Závěrem chci nám všem poděkovat za předvedený výkon, nejen ve finále, které mělo motivaci na milion %, ale během celé sezony, protože jsme všem ukázali, že jako parta táhnoucí za jeden provaz, porazíme každého, kdykoli a kdekoli. HCS 4 ever.

 

David Ročňák, #91