Jdi na obsah Jdi na menu
 


FINÁLE: HC RADIOAKTIVITA HOSTOVICE 0:3

7. 3. 2017

V sobotu vyvrcholilo naše celosezónní snažení. V téměř vyprodané hale jsme nastoupili coby hosté (i vzhledem k poměru fanoušků) proti vítězi základní části a dlouhodobě výkonnostně nejstabilnějšímu celku ligy, HC Radioaktivita Hostovice.
Už při příchodu na led hala doslova bouřila, atmosféra finále padla na všechny z nás. Následujících 60 minut hry mělo určit nejlepší celek letošního ročníku. Zápas započal v pozvolném tempu, velmi opatrně jsme se přibližovali k hostovické brance. Stejně tomu naštěstí bylo i na druhé straně, zkrátka nikdo nechtěl udělat tu první chybu a věnovat soupeři klíčový první gól. S přibývajícím časem jsme se však osmělovali stále více a více, ale veškeré naše pokusy končili v náručí bezchybného brankáře soupeře. Více štěstí v tomto ohledu měli Hostovice, v čase 15:42 se soupeř prosazuje. V již tak dusné atmosféře se nám o to více přitížilo. Neschopnost vstřelit branku nám stále více svazovalo ruce a zakončení bylo mnohdy zbrklé. Z úzkých nás vysvobodil klakson první třetiny.
Osmělení doušky vody a projednání taktiky jsme se vrhli do velkého útočení. Místy se nám opravdu dařilo Hostovice zamknout v pásmu, vytvořit si tlak, ale to bylo asi tak vše. Finální gólová střela tu chyběla. Ne u Hostovic. Velké kreace v útočném pásmu nás vysilovali a my zapomínali se vracet, to se nám vymstilo, když z jednoho z mnoha protiútoků si zkušení mazáci v černém hravě poradili s jedním obráncem a zvýšili svůj náskok na 2:0. Panika se nekoná, známe horší chvíle.
Suchá úprava ledu láme zápas do jeho poslední dvacetiminutovky, v kabině dlouhá řeč respektive debata celého mančaftu co a kde zlepšit. Povzbudíme se a jdeme se zápasem něco udělat. Dvacet minut je dlouhá doba a dá se ledasco udělat, jenže hned na startovní čáře jdeme do oslabení a pak následně do 5 minutového oslabení, přicházíme o Wasku a netrvá dlouho a svého bratra doprovází do sprchy i Lukáš. Dva hráči v kabině, dva na trestné a Hostovice v laufu. Patláme lajny jak se dá a dvě minuty se bráníme ve třech. To se nám daří, jenže pak přichází tečovaná rána od modré a je konec nadějím. Za třináct minut vstřelit tři branky a ještě oslabeni o klíčové hráče, to je úkol, který nemáme šanci splnit. Hostovice hrají pozorně, vrací se ve 4 i v 5, nepouští nás k ničemu pořádnému. Poslední vteřinky odklepány a nastává nám velice důvěrně známý okamžik kdy sledujete juchajícího soupeře. Druhé místo je krásná věc, ale nesmí být příliš často :-)Ale i tak s odstupem času a vzpomínkami na výkyvy ve výkonu během sezóny je pro nás druhé místo obrovský úspěch. Hostovice si titul bez pochyb zaslouží, kompaktní týmový výkon, který předvádějí celou sezónu je korunován zlatým hattrickem. Hoši, gratulujeme!