Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC Chlumětín 4:6

21. 1. 2017

Ospalé ráno, ospalý a mdlý výkon = 0 bodů. Přesně rok a 14 dní, tak dlouho jsme neprohráli v základní hrací době, loni s Jokeritem, letos s Chlumětínem. Každá série má konec, v minulém utkání jsme dostali silné varování a jak vidno jsme se nepoučili.
Borci z Chlumětína se sešli mnohem dříve před utkáním než my a tak to vlastně bylo v celém zápase, všude byli hoši z vísky u Svratky dřív. Zápas začal smolně, už v prvním střídání jdeme do oslabení, jenže Fífa se na trestné neohřeje. Zřejmě dobře nacvičený signál od modré zakončuje Rýbus prodloužením hozeného pasu za Davidova bolavá záda. I po obdrženém gólu pokračujeme v mdlém výkonu, hoši v bílém si nás podávají jak při hře s pukem, tak při hře tělem. Z letargie nás dostává ke konci první třetiny až snajpr Kuba, který pobídnut Ráďou projede obranné pásmo Chlumětína a vykoupe Vaňouse.
Druhou třetinu začínáme stejně jako tu první, obdrženým gólem. Nebudu popisovat co se dál dělo, protože bych dokola opisoval to samé, z naší strany hledání a očekávání, ze strany Chlumětína odhodlání a bojovnost. I tak dostáváme další šanci a to v přesilovce, slepená pětice se sice z počátku hledá, pak ale jedninou akcí odčiní předešlé nevýrazné vteřiny. Waska dostává nabito od Kůči, dva tři kroky kolem kuželů a precizní pas na Dejva, druhá střela utkání se opět ujímá, je srovnáno. Ale bohužel, típ opět naše aktivita uvadá. Hrajeme zbrkle a bez myšlenky. Chlumětín tak opět trestá. Rozjetý samostatný únik ještě Štěpán brzdí, bohužel ilegálně, za což je odměněn trestem v podobě nařízeného trestného střílení, který čahoun Král hravě proměňuje.
Na šikmé ploše se tak ocitáme na počátku třetí třetiny. Bojujeme sami se sebou a útočné kreace by se dali spočítat na prstech jedné ruky stejně jako dosavadní počet střel. Jak na to ukazuje Dejv, jeho výstavní střela zápěstím od modré čáry do pravého vinglu naposled srovnává stav utkání. Borci v bílém brzy opět odskakují a navrch přidávají ve vlastním oslabení pojistku. Snažíme se o nemožné, smazat manko. Tři minuty před koncem se nadechuje k akci Matějda, puk zaveze až za branku soupeře, najde Wasku a ten už ví co s pukem. Bohužel na víc nemáme. Chlumětín kontroluje utkání a ke konci přidává pojistku. Byli jsme horší ve všech aspektech hry. Na kdyby se sice nehraje, přesto jedna štiplavá poznámka do našich řad, kdybychom vystřelili alespoň dvakrát tolik, určitě by stav vypadal jinak.. Na druhou stranu si říkám, je dobře, že jsme poznali kam lze klesnout tak brzy a ne v posledním utkání sezony :-)