Jdi na obsah Jdi na menu
 


29.11.2017 PANTHEŘI 6-5

29. 11. 2017

Měl to být tradiční kolotoč zakončení neskutečnou kanonádou a gólman nám měl po utkání vyčítat kde co a říkat, že už nepůjde...ale nic z toho se nestalo. Ba naopak, stala se věc, která se za naší 12 letou historii stala předtím pouze 2x a to ještě v jedinné sezóně (12.12.2010 6:5 a 8.2.2011 6:4), to ovšem mančaftu s divokou kočkou na prsou chyběla největší esa, bratří Kopečtí kteří obvykle kolotoč spouští. Dnes ne, dnes byl mančaft Pantherů kompletní. To se bohužel nedalo říci o nás, pár hodin před utkáním se celkem slibná sestava rozsypala jak domeček z karet a tak se k náročnému utkání scházíme pouze v 9 což je u nás počet velmi raritní. Do boje jsme tak šli s cílem, že není co ztratit!

Utkání jsme se snažili započíst velmi vlažně, už od samého začátku jsme si byli vědomi, že nás soupeř může snadno kdykoli utavit. Soupeř se tak až nečekaně celkem přizpůsobil a z divokých šelem se tak stali vrnící koťátka, která sice udeřila jako první, ale toto vedení vzalo za své velmi rychle. Večer měl totiž dokonale nabito snajpr ze všech nejsnajprovatějších, eso es. Borec co se trefí kdykoli se mu zamane a vůbec mu nevadí jestli hraje s holí svou nebo cizí. Kuba Málků se poprvé prosadil svým tradičním způsobem, pěkně tváří v tvář brankáři a řádné koupačce. Panthery rychlé srovnání doslova vykolejilo z rytmu, byť nebyl buhví jaký. Za pár chvil po srovnání se dostáváme do vedení, které již nepouštíme. Puk z rohu poslaný opět najisto Kubovi se po chvíli třepetal v síti. A netrvalo dlouho a pár minut zkázy bylo dokonáno, opět měl v brance prsty Kuba, ale konečný autor byl Fífa, tradičně odražený kotouč došťouchl do volné branky, 3-1. 

Dlouho nám trvalo, než jsme si uvědomili co vlastně děláme, soupeř má neoddiskutovatelnou převahu, jak početní tak herní. Ale my máme vzadu Jirku Pilaře, který se snažil odčinit respektive potvrdit výkon ze Skutče (za Chlumětin proti nám 6:9). Před Jirkou pak obranu rázně řídil Jarinek Zdražilů, který měl k dispozici dva výborné obránce Dana Macháčka a letošního nováčka Aldu Pickovýho, která si tak se vším všudy mohl naplno užít obnovenou premiéru. Hrstka obránců doplněná o pětici útočníků Fífu, Kubu Málka, Fildu Zemana, Honzu Žádňase a Aldu Mucka.

Zhruba v polovině utkání si uvědomujeme, že soupeř se ne a ne prosadit a my stále vedeme. A když pak z nařízeného trestného střílení kompletuje Kuba hattrick, je nám ještě veseleji a začínáme koketovat s myšlenkou, co kdyby.

Pantheři si začali v tento moment plně uvědomovat vážnost situace a zakousli se do nás přesně tak, jak je od nich zvykem. Na snížení však bleskově reagujeme, opět Kubou Málek. A na další snížení opět Kubou Málkem. To už do konce utkání zbývá 10 minut a vedení 6-3 vypadá opravdu nadějně. Zbytečky sil soustředíme na hlídání středního pásma aby se kočky neměly kde rozeběhnout. Taktika slaví úspěch a i když se v závěru přeci jen Pantheři dočkají opakovaného snížení až na rozdíl jedinné branky, více už nestihnou. Je to tak, potřetí v historii porážíme neporazitelné a píšeme si do tabulky plný bodový zisk proti soupeři z jiné dimenze...

Děkuji bojovníci a vzkaz pro Aldu: jak říká klasik, není jednoduchých soupeřů. Ale když dorazíš opět, garantuji Ti, že si utkání opět užiješ :-)

  

stav Hlinsko 29.11.2017 19:15
branka asistence 1 asistence 2
1-1 Málek Zdražil -
2-1 Málek Chaloupka F Zdražil
3-1 Chaloupka F Málek Zdražil
4-1 Málek (TS) - -
5-2 Málek Mudroch -
6-3 Málek Žádný Mudorch