Jdi na obsah Jdi na menu
 


6.1.2018 HC SOKOL JENIŠOVICE 12:2

7. 1. 2018

HC Sokol Jenišovice je velmi oblíbeným soupeřem, pamatujeme doby poměrně nedávné, kdy jsme se přetahovali o důležité body v tabulce a kdy jsme spolu zápolili v play off. Čas plyne a naše výkonnosti se upřímně řečeno rozešli. 

Přesto jsme nehodlali první vzájemný zápas v letošní sezóně jakkoliv podcenit. Do utkání naskočil Ráďa Černý a právě jeho opožděný nástup na led můžeme směle určit jako bod zlomu v utkání. Vlažný start a my se za první 3,5 minuty prakticky nedostali k ohrožení Albiho svatyně. a to na druhé straně se soupeř snažil do nás zakousnout, z čehož pramenil i úvodní gól. Rozhodně jsme nepanikařili a pomalinku a postupně hráli svoji útočně laděnou hru. Hned z prvního nájezdu podle našich představ přišla i vyrovnávací branka. Tomáš Kadlec z rohu nastřeluje na bránu, clonící Fífa sklepne puk před brankoviště kde gumového neposedu ve vzduchu trefuje Filda Zeman.

No a pak už to šlo ráz na ráz, do zápasu naskakuje Ráďa, srovnáváme formace a útočíme. Přítomnost Kuby Málka se výrazně podepsala na výkonu Fífy, který poslal svoje barvy do vedení a následně posílá do úniku svého parťáka, který už zvyšuje na 3:1.

V druhé sedmnáctiminutovce již hrajeme v klidu a navyšujeme skóre. Po pasu Rádi Černého se trefuje Žádňas a pak zkompletuje hattrick dvěma trefami po sobě eso Kuba Málek. Na naši hru se musí snad i hezky dívat, na ledě máme dostatek prostoru a nebojíme se kombinace. Soupeře rozebíráme na prvočísla.

Poslední část hry odstartuje Špagy, kterému nabíjí z poza brány Fífa. Na ledě se náš kapitán po dlouhé době pohybuje s přehledem a rozdává pasy, tak jak si to nedovedl ani ve snu představit. Po krásné klasické kombinaci Machy - Kuba posílá Fífa kotouč do brány poruhé. Devátý gól přidává Dan Zachů, kterému se konečně podařilo zkrotik neposednou mušku nového biče. Závod o vstřelení desátého gólu ukončuje poměrně rychle Filous svým průjezdem a ležérním popíchnutím kotouče mezi Albiho betony. O jedenáctý gól se postará Filda a střelecký účet zavírá kapitán čistým průstřelem z kruhů.

Teď už nás čekají pouze Ice Horses, poté počkáme na zápletku v tabulce a vrhneme se na play off.